Pastaret med guacamole, bagte grøntsager og sprød chorizo

Pastaret

Pastaret med guacamole, sprød chorizo og bagte søde peberfrugter, rødløg og tomater

 

Denne pastaret blev simpelthen så vildt god. Den er så snasket og alligevel sprød og frisk. Den består af kogt pasta vendt i en cremet og hvidløgsstærk guacamole. Bagte grøntsager (rødløg, tomater og peberfrugt) og sprød og saltet chorizopølse. Så er den toppet med frisk basilikum, gerne meget mere end hvad jeg har på billedet her.

Pastaretten er så nem og hverdagsagtig og så er den glimrende at gemme til dagen efter. Man kan blot varme det lidt op igen, hvis man sker det lunt. Dog kan det også sagtens spises koldt. Den er god til både voksne og børn. Hvis man har mere kræsne børn som evt. ikke gider bagte grøntsager, giv dem blot pastaen vendt i guacamolen. Og server evt. kylling til.

Her er nok til 4 personer hvis det er som hovedret. Hvis du spiser den sammen med lidt tilbehør, evt. lidt foccaciabrød, måske noget kylling eller en mere frisk salat – kunne den sagtens strække sig til 6 personer.

Denne pastaret er virkelig god som den er, men jeg kunne også komme på lidt variationer, som måske ville være mere dig. Den ændring der ligger mest til højrebenet er nok at sløjfe pølsen og gøre den vegetarisk. Evt. komme ristede pinjekerner på i stedet for. Ellers kunne varmrøget laks eller kylling også være en mulighed. Af bagte grøntsager kunne du tilføje aubergine, squash og/eller blomkål. Måske andre friske krydderurter end kun basilikum.

Jeg håber I har lyst til at prøve retten af.

Pastaret med guacamole opskrift

Pastaret med guacamole og bagte grøntsager

Ingredienser

 • 150 g pastaskruer
 • 150 g chorizopølse
 • frisk basilikum

Guacamole:

 • 2 avocadoer
 • 1/2 dl cremefraiche
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. citronsaft
 • smag til med salt og peber

Bagte grøntsager:

 • 2 peberfrugter
 • 1 stort rødløg
 • 15 cherrytomater
 • 1/2 dl olie
 • 1 spsk. honning
 • 1 drys cayennepeber
 • 1 tsk. salt og lidt peber

Sådan gør du

 • Start med at lave de bagte grøntsager: tænd ovnen på 175 grader (varmluft). Skær peberfrugt, rødløg og tomater ud i forholdsvis store stykker og kom dem i et fad. Bland olie, honning, cayenne, salt og peber i en skål og hæld det ud over grøntsagerne. Bag dem i 30 minutter
 • Imens de er i ovnen, kan du koge pastaen og klargøre chorizopølsen. Den skal have fjernet skindet og skæres i mindre stykker. Steg den på en tør pande til det er sprødt og lækkert
 • Bland din guacamole
 • Nu skal pastasalaten samles: vend pastaskruerne rundt i guacamolen og kom det i en stor skål. Hæld de bagte grøntsager over og top med den sprøde chorizo samt en masse frisk basilikum

pastasalat

pastasalat guacamole

bagte grøntsager

Vild med en pastaret som denne?

Så vil du helt sikkert også synes om denne pastasalat med pesto og kylling, eller denne græske pastasalat med bønner, artiskok og sorte oliven

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og madinspiration

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares