Kyllingenuggets

Kyllingenuggets

Kyllingenuggets med den sprødeste panering og den mest saftige kylling

 

Kyllingenuggets er jo nærmest noget vi aldrig får, tror faktisk aldrig jeg har prøvet at lave det før. Men oh my god, sådan helt seriøst. Wow det her var godt. Min aften peakede igår, da den forestilling jeg havde i mit hoved rent faktisk blev indfriet i virkeligheden. Kender I ikke det at man forestiller sig hvor lækker denne her ret må være, og så er den faktisk sket ikke lige så lækker i virkeligheden. Det sker ret tit her, men ikke denne gang. De her kyllingenuggets var langt bedre end hvad jeg havde forestillet mig.

Begge unger og Mads var helt vilde med det og når ens børn spiser 3 portioner, så er det en ret som skal laves igen. Min søster og mor var også på besøg, og de var helt enige i at de her kyllingenuggets var bomben. Så de skal jo nærmest laves hver uge fra nu af.

Marinaden og paneringen skal også forsøges på alt muligt andet end lige kylling, for den sad lige i skabet. Overvejede at skifte pankorasp ud med cornflakes. Overvejede også at bage dem i ovnen frem for at stege dem på panden. Det vil jeg evt. prøve næste gang, og så alligevel ikke. For godt med olie og en varm pande gav den lækreste sprøde panering.

De her kyllingenuggets kan sagtens fryses, så har du til en anden god gang. Jeg serverede dem sammen med en guacamole og salaten på billedet. Den deler jeg også en opskrift på snart. Her blev til 12 stykker kyllingenuggets, svarende til ca. 4 personer (2 voksne og 2 børn) alt efter hvad man får til. Håber du vil prøve opskriften af – god fornøjelse.

 

Kyllingenuggets opskrift

Udskriv
5 fra 1 stemme

Kyllingenuggets

Ingredienser

Marinade:

 • 3 fed hvidløg
 • 1 stor tsk. tørret spidskommen
 • 1/3 tsk. tørret chili eller cayennepulver (evt. mere hvis du ønsker dem lidt stærke)
 • 1 spsk. sukker eller brun farin
 • 1 stor tsk. salt + lidt peber
 • 1/2 dl olie
 • 1/2 dl vand
 • 1 dl mel
 • 2 store spsk. tomatpuré

Desuden:

 • 600 g kylligebryst
 • 1,5 dl pankorasp
 • 1 dl olie til stegning (brug 1/2 dl pr. gang)

Sådan gør du

 • Riv hvidløg ned i en skål og kom resterende ingredienser herned. Rør det godt sammen
 • Skær dine kyllingebryst i 4 stykker og vend dem rundt i marinaden
 • Kom rasp i en skål og vend de marinerede kyllingestykker rundt i raspen, så de dækkes helt
 • Tag en pande frem og kom 1/2 dl olie på, skru op for varmen (jeg skruede mit komfur op ti 7 - det kan komme op på 9).
 • Tag nu de panerede kyllingestykker og læg dem på panden, vend dem efter 4 minutters tid. Jeg kunne have ca. 6 stykker kylling på panden i første omgang. De skal være gyldne-brune og sprøde og kyllingen skal være gennemstegt, uden de bliver tørre. Hold øje, komfurer virker forskelligt. Så det er ikke sikkert de 4 minutter på hver side passer til dit komfur. 
 • Når første omgang er stegt, lægges kyllingenuggets over på en tallerken. Kom endnu 1/2 dl olie på og steg de sidste 6 stykker. 

Kyllingenuggets

Kyllingenuggets

Opskriften på de her kyllingenuggets kom sig faktisk af denne opskrift på bbq marinerede blomkål. Den marinade der er brugt til de her blomkål er nemlig helt vildt lækker. Den med med tomatpuré, hvidløg, krydderier, lidt sukker, mel og vand. Når blomkålene bages i ovnen bliver marinaden nærmest karamelliseret og smagen af hvidløg og krydderier træder virkelig lækkert frem. Så jeg tænkte at denne her marinade da må kunne bruges til andre ting. Så det er stort set den jeg har vendt de her lækre kyllingenuggets i. Her har jeg blot tilføjet pankoraspen og så har jeg stegt dem i rigeligt med olie frem for at bage dem i ovnen. Hvis du er vild med de her kyllingenuggets, så prøv også de bbq marinede blomkål

 

Babyvenlige og børnevenlige!

Jeg vil lige slå fast at de her er yderst både baby- og børnevenlige. Mine unger (10 måneder og 3,5 år) guffede dem hvert fald med stort velbehag. Jeg skærer dem ud i mindre stykker og så spiser noah dem med en lille gaffel, mens Arthur sidder og hapser dem med hænderne. De er nemlig nemme for ham at samle op og komme i munden. De er bløde og uden nogle skarpe kanter eller småstykker der kan komme galt i halsen. Og så er det ikke mad der smuldrer vildt meget. Så et tip herfra! Virkelig gode til hele familien. Se flere babyvenlige opskrifter her eller læs med på BLW lige her.

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter, boliginspiration samt lidt mere privat

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Karina
  • 24. marts 2019
  Svar

  Hvad er pankorasp? Og hvor købes det?

   • Julie
   • 25. marts 2019
   Svar

   Det er bare en form for groft rasp. Det er i større flager, hvilket jeg synes er vildt godt til netop panering. Det står sammen med thaiprodukter som kokosmælk og den slags i super markeder. Jeg har bare købt mit i Netto, men tror du kan få det nærmest alle steder 🙂

  • Nanna Sofie
  • 25. marts 2019
  Svar

  Hej Julie!
  Vil du tro, at man kan skære ned på olie eller evt. lave dem i ovnen for at gøre dem lidt sundere, og få nogenlunde samme resultat? 🙂

   • Julie
   • 25. marts 2019
   Svar

   Hej Nanna. Ja der er rimelig meget olie her, det er det der gør dem helt sprøde og fedtede. Så du kan helt sikkert godt bruge mindre olie, og jeg er også helt sikker på at de kan laves i ovnen. Men jeg tror desværre ikke at resultatet bliver helt lige så godt. De bliver nok ikke helt sprøde. Men det er da et forsøg værd 🙂

  • Lea
  • 25. marts 2019
  Svar

  Hvor river du hvidløg istedet for at presse det?

  • Lea
  • 25. marts 2019
  Svar

  Hej Julie

  Hvorfor river du hvidløget i stedet for at presse det?

   • Julie
   • 26. marts 2019
   Svar

   Hej Lea. Egentlig mest fordi jeg har et microplane jern til at rive på, som jeg er rigtig glad for og som nemt bliver rent i opvaskemaskinen. Hvor i mod min hvidløgspresser er gammel og ret ringe. Den er virkelig svær at gøre rent. Desuden har jeg hørt noget med at man ødelægger hvidløget ved at presse det. Kan dog ikke huske om det var dets smage og essenser man ødelægger lidt eller om det var rent sundhedsmæssigt. Jeg har bare revet det siden jeg hørte det engang 😉

  • Alice
  • 26. marts 2019
  Svar

  Har du tilfældigvis opskriften på den salat man kan se på billedet? 🙂

   • Julie
   • 26. marts 2019
   Svar

   Den kommer også meget snart på bloggen. Jeg har sat den til at komme ud her den 31 🙂

  • Marie
  • 4. april 2019
  Svar


  Rigtig lækre! Puttede dem i en wrap med creme fraiche, peberfrugt, avokado, agurk og tomat. Og så har jeg også til madpakken i morgen 🙂

   • Julie
   • 5. april 2019
   Svar

   Åh hvor dejligt at høre. Mange tak for din kommentar og de fine mange stjerner. Rigtig god weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 share