Babyvenlige grøntsagsbrød

babyvenlige grøntsagsbrød

babyvenlige grøntsagsbrød

Babyvenlige grøntsagsbrød som i øvrigt er helt perfekte i toast.

 

Babyvenlige grøntsagsbrød er som titlen siger helt perfekte til de små snuder. Men det er nu ikke kun Arthur der nyder godt af de her hjemme hos os. Vi andre er også helt vilde med dem. De smager så godt, de er super nemme og så er de et yderst sundt alternativt til den klassiske parisertoast. Men ikke et af de alternativer hvor det bliver alt for sundt. Jeg synes virkelig de her smager godt selvom de ser skræmmende sunde ud.

Jeg fik oprindeligt inspiration fra min veninde Stinna, da jeg så hendes broccolitoastbrød. De ser nemlig vanvittigt lækre ud. Dog lavede jeg lidt om og brugte blomkål og spinat frem for broccoli. Næste gang vi jeg lave dem en tand tykkere, måske ved at tilsætte en smule ekstra mel eller havregryn i dejen. Det gør ikke noget at de er tynde, de falder slet ikke fra hinanden. Men jeg vil nu alligevel lige prøve at gøre dem en smule tykkere. Så det kan du jo forsøge, ved at komme 1/2 dl mere mel eller havregryn i dejen. Opskriften her er dog den version man ser på billederne.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af på babyvenlige grøntsagsbrød. Her blev til 8 styks

 

Babyvenlige grøntsagsbrød

Babyvenlige grøntsagsbrød

Ingredienser

 • 200 g blomkål
 • 100 g frisk spinat
 • 2 æg
 • 3 spsk. olie
 • 1 tsk. salt og et drys peber
 • 50 g mel
 • 50 g havregryn

Sådan gør du

 • Rengør blomkål og skær blade og det meste af buketterne fra. Kom blomkål i en blender
 • Skyl spinat og kom ved
 • Tilføj æg, olie, salt og peber og blend det rundt
 • Kom nu mel og havregryn i og blend igen
 • Smør det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner en firkant på 3-4 ml højde 
 • Bag I ovnen på 200 grader i 15-20 minutter alt efter hvor tykt et lag du har smurt ud 
 • Køl af, skær i passende størrelse firkanter
 • Hvis du ønsker at lave toast med brødene kan du gøre dette. Ellers kan de smøres med smøreost, avocado eller lignende til de små

babyvenlige grøntsagsbrød

babyvenlige grøntsagsbrød babyvenlige grøntsagsbrød

babyvenlige grøntsagsbrød

Begræns indtaget af nitrat

Babyvenlige grøntsagsbrød er perfekte i toast. Kom lidt ost og skinke i og smæk dem i et toastjern. Det var virkelig godt. Arthur spiste dem blot bløde, sådan er de nemlig mest babyvenlige. De er nemme at holde ved for dem. De er perfekte at have med på farten og så er de sunde. Faktisk listede jeg alle de punkter der (for mig) gør en opskrift babyvenlig i indlægget her. De her babyvenlige grøntsagsbrød lever bestemt også op til alle de krav. De er også super egnede hvis du forsøger at følge BLW konceptet. Det taler jeg meget mere om her, og giver en masse idéer til hvad de små kan spise og holde ved selv.

Så kan man altid diskutere det her med spinat og babyer. Man anbefaler jo at de ikke får særlig store mængder spinat, da det indeholder ret meget nitrat. Nitrat kan omdanne sig til nitrit – der reagerer med blodets hæmoglobin. Så man anbefaler de ikke får for store mængder af det, eller får det for ofte. Jeg kunne sagtens finde på at give Arthur en skive af det her brød. Men man skal måske ikke give dem en skive hver dag. Hvis det er, kan du også sagtens erstatte spinaten med f.eks. blendede ærter og tilsætte lidt ekstra væske.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Anne
  • 25. marts 2019
  Svar

  Hej Julie

  Tak for en lækker og inspirerende blog 😉 Hvis det er muligt, vil det være rigtig dejligt med en kategori med dine baby-venlige opskrifter. Jeg bliver snart mor til to og det vil simpelthen være så ærgerligt, hvis ikke jeg kan finde dine opskrifter herinde om nogle måneder 😃
  God dag

   • Julie
   • 25. marts 2019
   Svar

   Hej Anne.
   Tak for tippet. Jeg har faktisk lagt dem i en kategori, den er måske bare lidt svær at finde. Så den får jeg lige fremhævet 🙂

  • Ida
  • 25. marts 2019
  Svar

  Dejligt med baby-venlig mad!
  Jeg skal så meget bage de her brød! Har ledt efter en opskrift på brød som jeg kan servere for min pige på 7.5 mdr, som hun selv kan sidde med, men som jeg også gider spise. Hun spiser ikke de store mængder endnu, så det brød vi hat haft til hende er nået blevet så tørt x) Genialt med de mange grøntsager i!
  Jeg ville dog skifte spinat ud feks blendede ærter – bibeholde den smukke grønne farve, mere protein til brødet, undgå nitrat som spinat indeholder og som de små ikke skal have for meget af. Måske tilføje et skvæt citron saft for smag, C-vitamin og lidt væde som man ellers ville få fra spinaten 🙂 Tror du det ville fungere?

   • Julie
   • 25. marts 2019
   Svar

   Hej Ida. Super gode idéer. Ærter fremfor spinat ville da være super godt 🙂 jeg tror det vil fungere vildt godt med citron ja. Håber det bliver godt 🙂 Og dejligt du kan bruge opskriften

  • Trine
  • 25. marts 2019
  Svar

  Fedt med nogle baby opskrifter – det er så fedt😃 Glæder mig til at prøve dem..
  Hvordan er det med spinat – må de ikke kun få det engang imellem? Eller er det mig der er galt på den…

   • Julie
   • 25. marts 2019
   Svar

   Hej Trine.
   Man anbefaler at undlade det inden de bliver 6 måneder, men jeg synes også de fungerer bedst til de lidt større babyer. Fra 4-6 måneder får de jo mest bare mælk, eller mos eller grød hvis det endelig er. Men nej, jeg ville heller ikke lade Arthur leve af de her hver dag. Men engang i mellem 🙂

  • Pernille
  • 25. marts 2019
  Svar

  Hej Julie.
  Hvis man laver en stor omgang, kan de tåle en omgang i fryseren?? 😍😍

   • Julie
   • 26. marts 2019
   Svar

   Ja, jeg har opbevaret mine i fryseren. Det fungerer så fint:)

 1. Svar

  God inspiration! tænker man kan lave uendelige kombinationer:) Hvad med et par skeer bagepulver? Det er jo nærmest en stor pandekage man bare bager inde i ovnen. Det har jeg ihvertfald se andre gøre før.
  Tjek evt. også vores blog Små Madører ud for inspiration til retter og oplevelser med mad for små og store børn:)
  tak for fine indlæg

   • Julie
   • 26. marts 2019
   Svar

   Hej Maria. Tak for din kommentar og reklame for egen blog. Jeg tjekker den lige ud 🙂

  • Dorte
  • 26. marts 2019
  Svar

  Duskriver en højde på 3-4 ml, mener du cm ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

9 shares