Madpandekager, helt klassiske

sunde pandekager

grove pandekager

Madpandekager, sådan helt klassiske

 

Madpandekager er noget vi spiser ret ofte her hjemme. Man kan fylde dem med alt hvad hjertet begærer og det er noget mad de fleste kan lide. Skal det være helt enkelt og hverdagsagtigt fylder vi vores madpandekager med hakket oksekød, nogle grøntsager og en dip. F.eks. en guacamole. Det kunne også være et fyld af falafler eller et fajitasmix med kylling.

Mulighederne er mange, og det gør også de her pandekager ret egnede til gæster. Lav en masse små skåle med fyld og stil på bordet, så kan gæsterne selv mikse deres favoritter sammen. En anden måde at bruge de her madpandekager på, er at komme et varmt fyld i dem (f.eks. hakket oksekød krydret og stegt på en pande). Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Kom lidt revet ost hen over dem og gratiner i ovnen. Så får man et virkeligt lækkert resultat, som f.eks. spises med en frisk salat og en klat guacamole.

De her madpandekager er lavet på almindeligt hvedemel og grahamsmel. For en glutenfri version kan du bruge majsmel og rismel. For lidt ekstra smag, kan du jo tilføje lidt krydderier. Er du til spinatpandekager, har jeg også en opskrift her.

Pandekagerne kan godt fryses, men pas på hvordan de pakkes ned, så de ikke knækker i fryseren. Du kan også lave en ekstra portion dej og gemme den nogle dage i køleskabet. Rør blot rundt i den og steg ekstra pandekager dagen eller to dage efter

For en sød variant til is og marmelade, tilføj 50 g sukker og 1 tsk. kardemomme til dejen.

Velbekomme, og god fornøjelse med dem

Her blev til 10-12 madpandekager, alt efter hvor store og tynde du kan lave dem.

Madpandekager opskrift

Madpandekager

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 4 æg
  • 100 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1/3 dl olie
  • 4 dl mælk
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen
  • Steg i olie

madpandekager   pandekager

Følg meget gerne med på min Instagramprofil her for flere hverdagsopskrifter og madinspiration

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares