Svensk pølseret med ekstra grønt

svensk pølseret

svensk pølseret

Svensk pølseret – en nem og nu også ret sund hverdagsret

Svensk pølseret er måske en klassiker hjemme hos mange, men faktisk ikke her. Ind til nu! Det er ikke en ret hverken Mads eller jeg er vokset op med og husker nærmest ikke at have fået den før. Men for en måneds tid siden så jeg et billede på instagram af retten og blev vildt fristet af at prøve opskriften af. Jeg er elendig til at følge en opskrift, så fik hurtigt lavet en masse om og bl.a. tilføjet en masse ekstra grønt. Dog har jeg holdt mig ret meget til den klassiske sauce med piskefløde, tomatpure og paprika.

På den seneste måned har menuen nok stået på svensk pølseret 4-5 gange, egentlig mest efter mandens ønske. Vi er nemlig alle sammen fuldstændig vilde med retten. Selvom det måske lyder rimelig ueksotisk og rimelig kedeligt. Vi blev slemt imponeret. Det smager sådan virkelig virkelig godt, og er jo virkelig nemt. Retten kan med fordel laves i dobbeltportion, så man har til dagen efter – eller til en god portion til fryseren.

Hvis du gerne vil lave mad til de helt små hoveder også, kan man jo undlade salt i vandet hvor kartoflerne koger. På den måde kan man tage fra til dem inden man smider det over i retten. Hvis man ikke er helt så saltforskrækket, kan grøntsagerne blot fiskes op med sauce på også. De første gange jeg lavede retten så den ud som nedenfor. Her til aften da jeg igen lavede den, brugte jeg sød kartoffel frem for selleri og det var virkelig også godt.

Her var nok mad til 4 sultne personer. Håber I har lyst til at prøve opskriften af

 

Svensk pølseret med ekstra grønt

Svensk pølseret

Ingredienser

 • 500 g kartofler
 • 200 g gulerødder
 • 200 g pastinak/selleri eller sød kartoffel
 • 1 god spsk. smør
 • 2 løg
 • 1 peberfrugt
 • 300-400 g pølser af god kvalitet (jeg brugte nogle fra Aalbæk)
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 3 spsk. balsamico
 • 1 spsk. paprika
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 spsk. sukker
 • 3 dl piskefløde
 • 2 dl af kogevandet fra kartoflerne
 • frisk purløg til toppen

Sådan gør du

 • Skær kartofler, gulerødder og seller (og/eller sød kartoffel) i i forholdsvis store tern og kog det i letsaltet vand
 • Smelt smør i en wok eller dyb pande
 • Skær løg i mindre tern og kom det ned til smørret, vend det rundt til de er bløde
 • Skær peberfrugt og pølser i mindre stykker kom det ned til løgene
 • Tilsæt tomatpuré, balsamico, paprika og rør rundt
 • Kom fløde og vand ved
 • Smag til med salt, peber og sukker
 • Kom til sidst de kogte kartoflerne og rodfrugter i retten og server med frisk purløg

svensk pølseret

svensk pølseret

Andre lignende retter

Hvis du er til denne ret, kunne det være jeg har et par andre lignende retter som også frister dig. Hvad med en gullashsuppe med oksekød og masser af grøntsager og smag. Eller måske denne italienske simret

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

6 shares