Bønnesalat med karamelliserede rødløg

bønnesalat

Bønnesalat med de lækreste søde karamelliserede rødløg

 

Bønnesalat er pludselig en af mine nye favoritter, én som jeg vender tilbage til igen og igen. Den er nemlig super nem, lidt anderledes, sund og mættende. Den består af en bund af bagte grønne bønner (haricot verts) vendt i lidt olie, salt og citronsaft. Så er der karamelliserede rødløg henover, som giver masser af smag og sødme til de her bønner. Desuden lidt feta/salatost for fedme og salt og til sidst syrlige friske og sprøde granatæble.

Salaten har ligesom bare alle de her kontraster i smag og konsistens som en fantastisk salat skal have. Hvis du tænker “hvad snakker hun om” så kig evt. det her indlæg med Den perfekte salat. Her kommer jeg meget mere ind på hvordan man sammensætter den helt perfekte kombi.

Denne her bønnesalat er også god, da den kan holde sig et par dage i køleskabet uden at blive helt slatten. Ma kan også sagtens lave en stor portion af de her karamelliserede rødløg og opbevare dem i et glas i køleskabet. Så er det virkelig nemt at lave salaten igen og igen. Så kan man blot tage bønner ud af køleskabet og toppe salaten på ny.

Her var noklækker bønnesalat til 2 personer som et hel måltid, og 4 hvis I strækker den til noget tilbehør. F.eks. kunne denne bønnesalat være perfekt sammen med de her kyllingenuggets og evt. en form for dip eller tapenade.

Håber I kan bruge opskriften

 

Bønnesalat med karamelliserede rødløg

Bønesalat

Ingredienser

 • 300 g grønne bønner (fra frost)
 • 2 spsk. olie (smagsneutral)
 • 1 spsk. citron
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/4 granatæble
 • 50 g fetaost eller salatost (jeg brugte puck ost)
 • 50 g græskarkerner

Karamelliserede rødløg:

 • 4 rødløg
 • 3 spsk. olie
 • 2 spsk. balsamico
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 spsk. honning (eller 1 stor med top)

Sådan gør du

 • Tag de grønne bønner ud af fryseren og kom dem på en varm pande med olie, citronsaft og salt
 • Vend dem rundt til de har taget lidt farve, tag dem af panden og kom dem i en skål
 • Skær rødløgene i både og kom dem på panden sammen med olie, balsamico, salt og honning. Vend også disse godt rundt, til de er blevet bløde og dufter sødt
 • Kom rødløgene hen over bønnerne og top med granatæblekerner, feta og græskarkerner

Forslag til justeringer til dene bønnesalat:

Du kan jo sagtens bruge f.eks. mandler eller pinjekerner fremfor græskarkerner. Hvis det skal være helt luksus, vil jeg nok riste pinjekernerne af på en tør pande først. Eller bage mandlerne lidt inden, så de smager lidt mere af nødder. Evt. vende dem i soya, det er så godt. Fetaen kan også erstattes af mozzarella eller hvad du ellers elsker mest til salater.

bønnesalat

bønnesalat

Følg meget gerne med på min Instagram for mere madinspiration og billeder.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Heidi
  • 3. januar 2019
  Svar

  Jeg elsker granatæblekerner men haaaader at pille dem ud. Hvad tænker du om de frosne man kan købe?

  • Trine
  • 13. januar 2019
  Svar

  Er det endemane bønner du bruger?😉

   • Julie
   • 14. januar 2019
   Svar

   Nej det er haricot verde – de lange grønne 🙂

  • Dorte
  • 17. januar 2019
  Svar

  Hvis du tager en stor skål med vand, skærer granatæblet over, tager et halv granatæble af gangen og holder det helt under vand nu vender du vrangen ud på granatæblet og piller kernerne ud, så slipper du for alt griseriet 😉 Glæder mig til at prøve den salat 👍🏼✨

   • Julie
   • 18. januar 2019
   Svar

   Mange tak for tippet – det lyder genialt. Det eneste minus ved den metode er at granatæblekernerne bliver lidt vandede (synes jeg). Jeg skyller dem nemlig aldrig, da jeg synes rigtig meget af smagen også forsvinder så. :/ Men det lyder mega smart ift. at det sprøjter sådan 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares