Syltede rødbeder til den lune leverpostej

syltede rødbeder

syltede rødbeder

Syltede rødbeder i en julet udgave

 

Syltede rødbeder får en leverpostej mad til at være den rene luksus. I hvert fald når de er hjemmelavede. Igår delte jeg et forslag til hvad man bl.a. kunne komme på sit julefrokostbord – nemlig en æggesalat til sildemaden. En anden idé kunne være lun leverpostej med syltede rødbeder. Det er slet ikke så svært, og når man nu er i gang kan man jo lige så godt sylte sig en masse og forære et glas til dem man holder af. Vi har netop fyldt 5 syltetøjsglas op med lækre julede sylterede rødbeder og inviteret naboerne på æbleskiver og snup-et-glas-rødbeder-med-hjem. Okay det lyder virkelig overskudsagtigt, men når man nu synes det er hyggeligt at stå i køkkenet og endnu hyggeligere at have gæster der spiser det man laver – så er det jo win win.

Jeg har gjort opskriften her lidt ekstra julet, ved at tilføje kanelstænger, stjerneanis, laurbærblade og nelliker – men det er blot at fylde på med de julekrydderier du har. Du kan også sagtens undlade alle disse og lave en klassisk version af syltede rødbeder blot med rødbeder, eddike, sukker og måske lidt salt og peber.

Ud af denne opskrift fik vi fyldt 5 ret små glas op.

 

Syltede rødbeder

 

 • 1 kg rødbeder
 • 6 dl eddike (jeg brugte æbleeddike)
 • 300 g sukker
 • 2 kanelstænger
 • 2 stjerneanis
 • 10 peberkorn
 • 2 spsk. salt
 • 5-6 laurbærblade
 • 5-6 hele nelliker

 

 1. Kog rødbederne i en skål med rigeligt vand (hvis der er jord på rødbederne, skal det selvfølgelig af først). Jeg gav mine rødbeder 45 minutter, men de var også store. Hvis du bruger mindre rødbeder vil 30 minutter nok kunne gøre det
 2. Kom rødbederne i en rist, hæld koldt vand hen over dem. Skæl dem og skær dem i ønsket størrelse.
 3. Kom rødbederne på glas.
 4. Nu skal lagen laves: kom eddike og resterende ingredienser i en gryde, kog det op i 5 minutter og hæld det over rødbederne, så de dækkes.
 5. Kom låg på og opbevar i køleskabet (de er bedst en dag eller to efter de er lavet)

syltede rødbeder

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem madinspiratin

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares