Mazarinmuffins med revet æble

Mazarinmuffins

Mazarinmuffins

Her er en opskrift på lækre søde og svampede mazarinmuffins med revet æble. På toppen har de en flødecreme med kaffe og chokolade og så er de pyntet med hakket daim og nødder.

Måske så I med på min Instagram i sidste weekend, at jeg holdt fødselsdag for en masse søde damer. Vi fik en masse brunch, bla. de her surdejsboller blot hvor jeg vendte dem i lidt solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner inden de kom ind i ovnen, dette hjemmebagte rugbrød, disse kanelsnegle (som seriøst bare er SÅ gode) og denne peberfrugtcreme. Desuden var der en masse pølse, ost og andet pålæg. Jeg havde lavet en lakserilette, en hjemmelavet marmelade og så var der en masse frugt og chokolade. Hvis I mangler inspiration til brunch, har jeg delt et indlæg her – det er brunchen fra Arthurs barnedåb og den minder meget om den fra min fødselsdag. Dog var disse muffins ikke at finde til barnedåben, de er med inspiration fra søde Camilla fra bloggen Pilens køkken. Se evt. hendes version her. Lakseriletten og marmeladen fik jeg desværre ikke taget billeder af, men jeg skrev dog opskriften ned – så har helt klart tænkt mig at genskabe begge dele og få det foreviget med mit kamera, så I også kan få glæde af disse opskrifter ;o)

Nu til de her muffins – som sagt er de med inspiration fra Camilla. Men jeg har alligevel ændret lidt i opskriften, da jeg tilføjede revet æble og lidt mandelessens samt kom lidt mere mel i, da æblerne jo er ganske fugtige. Jeg undlod også pekannøddemel i selve dejen. De blev virkelig gode og svampede, med den lækreste mazarinsmag. Oven på mine muffins kom jeg en flødeskumscreme med kaffe og chokolade i og toppede hele herligheden med hakket daim og en enkelt pekannød. Jeg håber I har lyst til at kaste jer ud i opskriften, den er nem! Her blev til 11 muffins.

Mazarinmuffins med revet æble

Svampede søde og let salte mazarinmuffins med revet æble og godt med marcipan. På toppen er en lækker mocca-fløde creme og herligheden er toppet med hakket daim.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Keyword: æble, kage, marcipan, mazarin, muffins
Antal: 11

Ingredienser

Muffins

 • 100 g marcipan
 • 100 g smør - blødt (tag det ud af køleskabet lidt tid inden)
 • 75 g brun farin
 • 25 g sukker
 • 2 æg
 • 1/3 tsk. salt
 • 120 g mel
 • 1 tsk. mandelessens
 • 2 æbler - gerne syrlige

Toppen

 • 1/4 liter piskefløde
 • 1 tsk. pulverkaffe - ikke opløst i vand, men blot meget fint pulver der opløses i flødeskummen
 • 30 g chokolade - jeg brugte 70 %
 • 1 par stykker daim og pekannødder

Sådan gør du

Muffins

 • Pisk marcipan, smør, brun farin og sukker luftigt
 • Tilsæt æg og pisk igen
 • Tilsæt salt, mel og mandelessens og pisk atter dejen sammen
 • Riv æblerne groft og kom i dejen
 • Kom dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje, ovne er meget forskellige. De må endelig ikke blive tørre, men der må heller ikke hænge dej fast når du stikker i dem
 • Lad dem køle af imens du laver toppen

Toppen

 • Pisk fløden til skum
 • Kom kaffepulver i og rør rundt
 • Smelt chokoladen over vandbad og kom også denne i cremen
 • Hak daim og pynt dine kager med dette og evt. pekannødder

Mazarinmuffins

Mazarinmuffins

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

6 shares