Kode: Haydari, den bedste bagte peberfrugtcreme - Julie Bruun

Haydari, den bedste bagte peberfrugtcreme

Haydari

Haydari! Her er nok min ultimative yndlingsdip over dem alle. Hver gang jeg skal holde noget hvor der skal være lidt nipsemad eller tapas, kommer denne dip på bordet. Det gælder både vores barnedåb, min fødselsdag eller når der skal vælges pita hos Streetfood, der er det 100 % sikkert man kan finde denne dip i min. Jeg elsker denne her bagte peberfrugtcreme, den er helt tilpas krydret, sød, fed og frisk. Jeg har tidligere delt en opskrift på en peberfrugtdip herinde, den minder meget om denne – men det der gør den til en haydari er fetaosten. Stinna har også en opskrift på Romescosauce, som ligeledes minder meget om (men igen uden feta), men hendes er altså også helt fantastisk.

Billedet her er fra min fødselsdag, hvor vi kørte mellemøstlig tema. Her spiste vi den til falafler, kebabspyd, salater osv. Men den er virkelig også god i f.eks. pitabrød eller bare som dyppelse til grøntsagsstave. Mængden rækker til denne skål fuld – her er rigeligt til et tapasbord til 8 mand. Hvis I ikke selv har prøvet at lave eller smage haydari, så lov mig at I prøver den.

Haydari

Cremet og smagsfuld dip på bagte peberfrugter og feta
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min

Ingredients

  • 2 peberfrugter + lidt olie (jeg brugte røde)
  • 200 g fetaost eller salatost (jeg brugte puck ost)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 nip peber og cayennepeber
  • evt. lidt frisk persille

Instructions

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den blot i store stykker, kom dem på en bageplade og hæld en lille smule olie ud over dem. Bag dem i 10-15 minutters tid i ovnen til de tager lidt farve 
  • Imens de er i ovnen, kommer du resterende ingredienser i en blender
  • Kom nu de bagte peberfrugter ved og blend det hele til en cremet dip

Haydari

På billederne ses de andre sager fra den mellemøstlige aften. Her er både en marrokansk gulerodssalat (som der også snart kommer en opskrift på), oliven, en klassisk hummus, bagte auberginer med tahindressing, grønne falafler og lækre (købte) brød.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares