Kode: Lasagneruller med kylling, tomatsauce og spinat-flødeoste-creme - Julie Bruun

Lasagneruller med kylling, tomatsauce og spinat-flødeoste-creme

Lad mig præsentere familiens nye favoritret! Det her smager virkelig godt og så er det nemt og ret hurtigt at bikse sammen. Vi har allerede lavet det flere gange her hjemme, både med hele kyllingebryst og med inderfileter. I indlægget her har jeg delt billeder af begge metoder. Kombinationen af en fed og frisk spinat-flødeostecreme med masser af citronskal og hvidløg & så en krydret og alligevel en smule sød tomatsauce er bare lige i øjet.

Retten her kom sig pga. denne opskrift, som nemlig også blev virkelig lækkert! Her brugte jeg nemlig på samme måde denne her spinat-flødeoste-creme, som jeg kom i kyllingebryst. Dog ville jeg gerne give denne her ret et twist af lasagne, altså i selskab med en tomatsauce og lasagneplader. Faktisk kom den anden ret med de fyldte kyllingebryst til verden pga. denne her ret med ruller af kylling, også med lidt flødeostecreme og tomat – det er nemlig blevet en kombination jeg er helt TOSSET med. Se gerne de andre opskrifter, hvis du også elsker det.

Nu til denne her opskrift. Den består altså af kyllingebryst eller inderfileter med et fyld af flødeost, spinat, citron og hvidløg. En krydret tomatsauce, friske lasagneplader og evt. en sprød chorizopølse hen over til sidst. Det med chorizopølsen er Mads helt klart mest fan af, det smager også ganske vidunderligt. Men skal det gå lidt stærkt, kan den nu også sagtens undværes.

Her er nok til 2 sultne mennesker (måske også 3). Jeg lavede en salat ved siden af.

 

Opskrift på lasagneruller

 

 • 150 g spinat
 • 3 små fed hvidløg
 • 1 økologisk citron
 • 150 g flødeost
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 450 g kyllingebryst eller inderfileter
 • 1 dåse hakket tomat
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 1/2 tsk. salt + peber
 • 1 spsk. agavesirup
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 nip cayennepeber (juster efter hvor stærkt I ønsker det)
 • 1/2 pakke friske lasagneplader
 • høvlet parmesan + lidt rasp (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
 2. Start med at skylle spinaten, kom lidt olie på en pande og vend spinaten rundt et par minutter, så den falder godt sammen. Kom spinaten i en skål. Hvis der er lidt vand tilbage på panden, smider du det blot ud – så panden atter er tør.
 3. I skålen med spinaten kommer du også revet hvidløg, skallen fra citronen, flødeost og salt og peber – vend det rundt
 4. I en anden skål laver du en tomatsauce: kom en dåse hakket tomat, tomatpuré, salt, peber, agavesirup, balsamico og lidt cayennepeber i og rør rundt. Kom et par skufulde af denne tomatsauce i et ovnfast fad
 5. Snit en lomme i kyllingen og kom en god skefuld af spinatfyldet ind i. Bruger du inderfilet, skal der selvfølgelig en del mindre creme i hvert stykke kylling.
 6. Kom lidt olie på pande og læg hvert stykke kylling forsigtigt herover (uden fyldet ryger ud), giv dem et par minutter på hver side
 7. Tag nu lasagnepladerne frem, skær dem i mindre stykker (se billedet), læg et stykke kylling oven på og rul sammen. Hold dem evt. lukket med et lille træspyd/træpind.
 8. Kom dem over i fadet med tomatsaucen, kom en skefuld af flødeosteblandingen oven på kyllingerne efterfulgt af en skefuld tomatsauce. Top det med lidt friskhøvlet parmesan og en skefuld rasp
 9. Ind i ovnen med fadet – giv det ca. 25-30 minutter, hvis du har brugt hele kyllingebryst, måske kun 15-20 minutter hvis det er inderfileter.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

234 shares