Chokoladeboller

chokoladeboller

boller med chokolade

Chokoladeboller – sprøde uden på og bløde inden i

Chokoladeboller som er sprøde udenpå og dejlig bløde inden i. Jeg har nu i et stykke tid eksperimenteret ret meget med chokoladeboller. Jeg har tidligere ofte brugt andres opskrifter, og har egentlig længe gerne ville have min egen opskrift her på stedet. Så jeg har forsøgt mig med en opskrift uden røremaskine, og med en variant hvor jeg har brugt røremaskine. Dejen bliver en anelse mere smidig og elastisk ved at bruge røremaskine. Desuden er det selvfølgelig meget nemmere at bruge maskine, så man selv sparer på sine kræfter. Men de kan altså sagtens laves uden maskine også. Så rører du bare så længe du orker.

Jeg har også bagt mine chokoladeboller med og uden kardemumme, og med og uden yoghurt. Kardemummen giver noget virkelig godt til bollerne, og jeg vil klart anbefale at komme det i. Her er den variant jeg allerbedst kunne lide! De er lavet med en smule groft mel, hvilket jeg synes giver bollerne lidt sprødere skorpe og lidt mere bid.

De er ikke 100 % bløde de her, jeg kan nemlig selv bedst lide når boller er lidt sprøde uden på. Til gengæld er de dejlige bløde inden i. Der er stadig godt med smør i og også godt med salt (det elsker jeg nemlig i boller).

De her chokoladeboller kan sagtens fryses ned. Lad dem køle af på køkkenbordet inden de kommes i en frysepose, som lukkes helt til og smides i fryseren. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af.

Her blev til 15 lækre chokoladeboller, god fornøjelse med dem.

 

Chokoladebolle opskrift

Chokoladeboller

Ingredienser

 • 1,5 dl koldt vand
 • 1,5 dl yoghurt naturel
 • 70 g blødt smør
 • 25 g gær
 • 3 små tsk. salt
 • 2 store spsk. sukker
 • 2 æg (et til dejen og et til pensling)
 • 450 g hvedemel
 • 200 g grahamsmel
 • 1 lille tsk. kardemomme
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Kom vand, yoghurt og gær i en skål eller røremaskine og rør gær ud i væsken 
 • Kom resterende ingredienser i (minus chokoladen) og rør godt i 10 minutter ved ret høj omdrejning - hvis du bruger håndkraft giver du den bare alt det du kan
 • Hak chokoladen groft og kom i dejen, giv den 1 eller 2 minutter mere – så det bliver blandet godt rundt i dejen. Pas på med ikke at give dem for lang tid her, da det resulterer i at chokoladen smelter
 • Stil dejen til hævning på bordet med et stykke vitavrap hen over, i 45 minutter
 • Form bollerne så runde du kan og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Hæv igen med vitavrap over i 30 minutter, tænd i mellemtiden ovnen på 200 grader varmluft
 • Bag bollerne i 10-15 minutter (ovne er ret forskellige, så hold øje med de ikke bliver brændte, men alligevel får en sprød bund og gylden overflade)
 • Kom dem på en rist og lade dem køle en smule af. Spis med masser af smør

Se også min opskrift på verdens bedste kanelsnegle lige her!

Chokoladeboller opskrift

chokoladebolle

chokoladeboller

Lignende opskrifter

Hvis du er til den slags bagværk, kunne det være du skulle prøve mine fastelavnsboller med remonce og creme. Eller hvad med en anden slags chokoladeboller sødet med banan. Hvis du er til en glutenfri variant, kan jeg anbefale de her ovre hos Tina Lykkegaard

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Bibi
  • 15. oktober 2018
  Svar

  Tusind tak for opskriften. Jeg prøvede den i weekenden, og resultatet blev rigtig godt. Chokoladen skiftede jeg ud med tørrede figner, fordi det nu engang var figenboller, jeg ville lave, og det fungerede så fint sammen med den lidt grove dej. Men jeg skal prøve dem med chokolade også 🙂

   • Julie
   • 15. oktober 2018
   Svar

   Hej Bibi. Åh det lyder også lækkert. Godt du kunne bruge opskriften 🙂

  • Signe
  • 16. oktober 2018
  Svar

  Hvor mange boller bliver der ca. Ud af opskriften?

  • Sofie
  • 29. december 2018
  Svar

  Hej Julie. Åh dem (og/eller din anden udgave af chokoladeboller) vil jeg gerne bage! Men jeg ejer ikke en røremaskine. Kan de laves uden? Evt. med håndmikser og dejkroge i lidt kortere tid? Vh Sofie.

   • Julie
   • 3. januar 2019
   Svar

   Hej Sofie.
   Jeg ville bare røre i hånden så, med en grydeske. Og så bare røre så lang tid du orker, så kan du samtidig lige få lidt træning 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares