Verdens bedste kanelsnegle og test af ny røremaskine - Julie Bruun

Verdens bedste kanelsnegle og test af ny røremaskine

 

 

Okay det her er virkelig verdens bedste kanelsnegle, det er i hvert fald de bedste jeg nogensinde har smagt og lavet. Hvis du er helt tosset med kanelsnegle (som jeg), vil jeg anbefale dig at prøve opskriften her, så lover jeg at du ikke bliver skuffet. Opskriften er lavet i samarbejde med Spinchy.com som forhandler dette vidunder af en røremaskine, ved navn Teddy. Jeg har nemlig udviklet opskrifter med netop Teddy, og det her er den ene af dem. Snaskede, fedtede, sprøde, salte og søde kanelsnegle med et generøst lag kanelremonce og en vidunderlig creamcheese frosting på toppen.

 

Anmeldelse af røremasinen, Teddy.

Inden jeg deler opskriften på de her snegle, vil jeg lige kort fortælle lidt om ham hersens Teddy. Måske I har set røremaskinen før, jeg har selv lagt mærke til at det altid er dem der er med i diverse bageprogrammer i fjernsynet. Det er nok heller ikke tilfældigt at de professionelle bruger netop denne her maskine, for for hulan den er lækker. Den dag jeg hentede den på posthuset røg jeg direkte hjem og testede den med en omgang chokoladeboller, og jeg var helt oppe at køre. Maskinen er ekstremt kraftfuld, men alligevel næsten helt lydløs. Den har en kæmpe skål, som er dækket med en plastlåg der gør det ikke sprøjter med mel ud over det hele (og den forhindrer små pilfingre (Noah) i at få dem klemt eller beskadiget). Og så står den stille, selv når den kører på fuld skrue! Jeg var vant til i min gamle maskine, at den hopper og danser og at man skal stå og holde ved den. Yderligt plejer vi ikke at kunne snakke sammen, når den gamle maskine kørte. Her kan man knap høre den kører, det er så lækkert!

Nu er Teddy jo så heller ikke helt billig, så man skal selvfølgelig bage en del og gøre sig en smule overvejelser om man nu har behov for ham i sit køkken, inden man gør sig så stor en investering. Men nu hvor jeg har ham, er jeg dybt forelsket og er ret sikker på at vi bliver et livslangt makkerpar, Teddy og jeg.

Det er en ordentlig basse af en køkkenmaskine, han vejer næsten 16 kg og jeg synes faktisk også han er ganske lækker at se på. Så det er ikke lige en maskine man (læs: jeg) gemmer væk i skabene. Derfor har jeg valgt den i sort, så han matcher mit køkken med sorte hårde hvidevarer, vask, armatur osv.

Maskinen er virkelig brugervenlig, selv jeg fatter den (og jeg læser aldrig nogle manualer før brug). Den har heller ikke alle mulige små krummelurer der er umulige at gøre rent efterfølgende. Der medfølger piskeris, en rørekrog (som jeg har på her) og en spartel. Det hele er ekstremt robust og jeg nægter at tro det kan gå i stykker, eller at der findes en dej den strejker overfor. Apropos strejke, så skal der usandsynligt meget til før maskinens motor slukker pga. overophedning. Det er næsten umuligt at overbelaste maskinen, og hvad jeg har hørt – så kan den sket ikke brænde sammen.

Alt i alt en virkelig lækker køkkenhjælper, jeg er blevet svært glad for når jeg bager, rører og pisker.

 

Tilbage til de her kanelsnegle

Nu til opskriften på de her snakkede snegle. Her blev 2 plader snegle, i alt 30 styks. Du skal starte ca. halvanden time inden du ønsker at sætte tænderne i én. Rigtig god fornøjelse med dem

Dej:

 • 3 dl mælk
 • 65 g smør
 • 20 g gær
 • 1 tsk. salt
 • evt. 1 tsk. kardemomme (jeg havde ikke mere og lavede dem derfor uden og de blev altså også super lækre – men næste gang vil jeg prøve med)
 • 60 g honning
 • 550 g hvedemel

Fyld:

 • 150 g “sødende”. Jeg var løbet tør for sukker og brun farin, men du kan sagtens bruge disse. I stedet tømte jeg det sidste af vores honning og flormelis og kom frem til denne blanding (som gav et fantastisk resultat): 60 g kokossukker, 35 g honning, 55 g formelis,
 • 120 g smør
 • 3 spsk. kanel
 • lidt salt

 

 1. Lun mælk og smør i en gryde, ikke så det koger – men blot så det bliver lunkent og smørret smelter
 2. Kom det i en røremaskine sammen med gær, salt, kardemomme, honning og mel og rør godt rundt. Jeg gav det 6-7 minutter på ret høj omdrejning, så dejen til sidst slap alle kanter
 3. Læg et stykke vitavrap over skålen og lad dejen hæve i en time
 4. Efter en time tændes ovnen på 200 grader
 5. Lav nu fyldet ved at komme alle tingene i en skål, vent ind til smørret er smeltet og rør det godt sammen
 6. Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker
 7. Smør fyldet ud over det hele
 8. Rul til en pølse og skær tynde skiver af (mine målte ca 1,5 cm)
 9. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg havde 16 på hver plade)
 10. Pensl med et sammenpisket æg
 11. Bag midt i ovnen i små 15 minutter

Og her ser du så ham det handler om: Teddy!

Kan købes lige her

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Tine
  • 14. september 2018
  Svar

  Har du mon også en opskrift på din cream cheese topping? 🙈🐌

  • Tine
  • 14. september 2018
  Svar

  Har du mon også opskriften på din creamcheese topping? 🐌😁

   • Julie
   • 17. september 2018
   Svar

   Hej Tine. Det var flødeost, flormelis, lidt citronskal og saft 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

2 shares