Lakseroulade med spinat og flødeost - Julie Bruun

Lakseroulade med spinat og flødeost

Lakseroulade med en lækker bund på spinat og gulerødder, et cremet lag flødeost og frisk røget laks.

Denne opskrift er egentlig fra Helenes blog (Helenes sunde køkken), vi har nemlig aftalt at vi ville prøve en af hinandens opskrifter af og dele den med vores læsere. Jeg har derfor været inde og søge i Helenes skønne madunivers, og faldt over denne lækre spinat lakseroulade. Jeg har faktisk aldrig lavet sådan en roulade før, omend jeg er stødt på dem mage gange før og egentlig har overvejet at lave dem rigtig tit. Nu skulle det altså være, og hvilken skam jeg ikke har gjort det noget før. Jeg lavede en lille smule om ift. Helenes opskrift. Til bunden tilsatte jeg 1 dl grahamsmel, da jeg synes den var noget tynd og erstattede peber af citronpeber. Næste gang vil jeg også prøve at komme citronskal i bunden. Desuden kom jeg tilsat lave en lille fejl, da de revne gulerødder skulle ha´været i bunden, men det glemte jeg. Så da bunden var inde i ovnen, opdagede jeg gulerødderne ligge på køkkenbordet – de røg derfor ind i rouladen i stedet. Næste gang jeg laver rouladen vil jeg også komme avocado ind i rouladen.

Men selv med lidt justeringer og småfejl, blev den dødlækker og virkelig nem. Vi spiste den sammen med en meget simpel spidskålssalat med masser af frisk dild og citronskal. Den minder meget om denne, bare uden avocado og soyamandler. Fintsnittet spidskål, frisk dild og æble – vendt i lidt olie, citronskal- og saft, lidt honning og et drys flagesalt.

Opskriften på lakserouladen kommer her og den rækker til ca. 4 personer, hvis man spiser den som hovedret sammen med salaten. Det anbefales at man laver lakserouladen nogle timer inden servering, så den kan stå og trække. Evt. dagen inden. Hvis I vil se Helenes udgave, kan I klikke lige her.

 

Lakseroulade med spinat

 

Bund:

 • 6 æg
 • 75 g. frisk spinat
 • 1 dl havregryn + 1 dl grovmel
 • salt og (citron)peber
 • 3 små gulerødder
 • evt. citronskal (vil jeg prøve næste gang)

Fyld:

 • 100 g. naturel flødeost
 • 150 g. røget laks
 • evt. avocado (vil jeg prøve næste gang)

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom æg, havregryn, mel, spinat og krydderier i en blender og kør godt rundt
 3. Riv gulerødder og vend dem så i spinat/æggemassen
 4. Hæld nu massen ud på en braddepande med bagepapir, og fordel så du får en fin firkant – bag den i 8-10 minutter
 5. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle helt af.
 6. Når bunden er kold, kan du smøre osten på og fordele laksen.
 7. Rul nu rouladen sammen, og lad den gerne stå på køl et par timer inden servering – så den kan stå og sætte sig.
 8. Skær nogle passende skiver og server med ekstra frisk dild og citronskiver

Hvis du er tosset med det her spinattema, er du måske også til de her spinatvafler eller de her spinatpandekager.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares