Grøn cremet smoothie og sprød banan-dadel granola

Jeg er normalt ikke rigtig til de her greenies, desværre ikke. Jeg er uheldigvis meget mere fan af brød med smør og ost om morgenen, og spiser det også hver dag. Men altså, jeg ved jo godt jeg burde starte dagen med de der grønne instagramvenlige skåle som alle andre bloggere gør. Jeg synes bare det smager alt for sundt! Jeg er til gengæld ret vild med en skål yoghurt med en sprød og fedtet hjemmelavet granola og frisk frugt eller bær. Så jeg har gået og forsøgt at få denne her grønne smoothie til at minde utrolig meget om yoghurt, både i konsistens og smag, og nu er det altså lykkedes. Jeg har også en rigtig god blender, som kan få det helt fløjlsblødt (denne her), men jeg synes stadig det er ret utroligt at noget så sundt kan smage så godt. Jeg ville nemlig ikke have det til at smage af hverken broccoli, hvedegræs, chlorella eller ærter. Det skulle smage lidt sødt, men også frisk og mest af alt bare lidt neutralt – så kan smagen komme fra toppings i stedet. Så her er den, en greenie til dig som heller ikke er super fan af blendede grøntsager.

 

Grøn smoothieskål (to styks)

 • 1 frossen banan (jeg har fjernet skralden og skåret den i 3 stykker, lagt dem i en frysepose og haft dem i fryseren)
 • 4 kugler frossen spinat
 • 1 avocado
 • saft fra 1/2-1 lime (alt efter hvor syrlig du ønsker den)
 • 1-2 tsk. akaciehonning
 • 2-3 dl vand (alt efter hvor tynd du ønsker den, jeg forsøger altid med lidt a gangen, da jeg godt kan lide min tyk og cremet, sådan lidt yoghurt-agtig)
 • 8-10 mandler
 • 1 spsk. olie (jeg bruger en ret smagsneutral olivenolie)

 

 1. Kom alle ingredienser i en blender og kør til den er perfekt cremet
 2. Hæld op i skåle og anret

 

Granola (en stor bageplade)

 

 • 100 g kokosmel
 • 120 g solsikkekerner
 • 100 g speltflager (eller havregryn)
 • 150 g havregryn
 • 100 g hørfrø
 • 100 g mandler (groft hakkede)

Marinade:

 • 2 bananer
 • 10 bløde dadler (udstenede)
 • 1 stor spsk. kokosolie
 • 3 spsk. vand
 • 1 nip salt

 

 1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), lav imens marinaden
 2. Kom alle ingredienserne i en blender, minihakker eller food processer og kør rundt til det er helt blendet
 3. Kom alle ingredienserne til müslien i en skål og kom marinaden herned, vend det hele godt rundt
 4. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir
 5. Bag granola i ovnen i 20-25 minutter (ind til den er gylden og sprød). Det første kvarter vender jeg i den ca. hvert 5. minut. De sidste 8-10 minutter vender jeg hvert 3. minut ca.
 6. Spis din grønne “yoghurt” med en skefuld granola og friske bær

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Louise
  • 25. september 2018
  Svar

  Vil også så gerne være til de grønne, men synes tit de smager lidt af jord. Jeg vil prøve din variant, den lyder i hvert fald skøn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

3 shares