Chili con carne

chili con carne

chili con carne

Chili con carne med en sjat kaffe og mørk chokolade

Chili con carne er en rigtig vinterklassiker. Den varme, krydrede ret er noget af det bedste man (i hvert fald jeg) kan få en kold vinteraften. Denne variant er fyldig og intens i sin smag. Den har både undertoner af kaffe og en mørk chokolade.

Min chili con carne er lavet i samarbejde med Mocca Master. Første opskrift jeg lavede sammen med dem var i det søde køkken. Nemlig en super lækker mocca chokoladekage (som I kan finde lige her). Denne gang er jeg gået mere i det salte køkken og bikset en dejlig krydret chili con carne med kaffe og mørk chokolade. Jeg plejer ikke at bruge kaffe i min chili con carne. Men jeg har godt hørt om det, og tænkte at nu skulle det have et forsøg. Det er ikke sidste gang jeg prøver det. Det giver et super lækkert pift til de varme krydderier og den søde chokolade. Jeg serverede min chili con carne med ris og cremefraiche som modspil til den stærke ret. Desuden sprøde salte nachos, avocado, lime og frisk persille (eller koriander).

En helt rigtig simreret som denne bør nok laves 3-4 timer inden servering og blot stå og simre. Men altså – jer der har små børn og en travl hverdag kan måske give mig ret i at vi ikke lige har 4 timer til at lave mad i. Her hjemme må det gerne gå lidt stærkt. Vi bruger yderst sjældent også mere end 30 minutter på madlavningen, og dette er heller ingen undtagelse. Så en version til dig som ikke har oceaner af tid. Til dig der er lidt utålmodig og egentlig bare ret sulten nu. Håber den kan bruges.

Retten strækker sig til 6-8 personer.

 

Chili con carne opskrift

Chili con carne

Ingredienser

 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 1 frisk rød chili (måske mindre, hvis det bliver for stærkt)
 • 1 peberfrugt
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. kanel
 • 1 god tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 500 g hakket oksekød (jeg bruger 4-7%)
 • 2 dåser hakket tomat
 • 1 dåse chilibønner
 • 1 dl stærk blandet kaffe
 • 30 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Kom løg, hvidløg, gulerødder og chili i en minihakker hvis du har sådan én, det er så dejlig nemt. Ellers riv gulerødderne og hak løg, hvidløg, chili fint. Jeg plejer altid at skære peberfrugten i hånden, så den giver lidt større stykker.
 • Rist nu krydderiblandingen og grøntsagerne i lidt olie og kom oksekødet ved.
 • Når det er let brunet (uden at være helt gennemstegt), kommes de hakkede tomater, bønner, kaffen og chokoladen ved. Rør godt rundt og skru blusset ned til middelvarme
 • Sæt en gryde med ris over og lad blot chili con arnen stå og simre til risen er færdig.
 • Smag til med salt og peber og server med cremefraiche, lime, avocado, sprøde nachos chips og evt. friske krydderurter

chili con carne

chili con carne

Mocca Master har i samarbejde med La Cabra lavet en hyggelig lille video omkring fællesskabet og kaffe. Kaffe og mad samler folk, se selv med her i videoen 

Vild med mexicansk?

Hvis du også elsker mexicansk mad, så skulle du prøve nogle af mine favoritter. F.eks. enchiladas med oksekød eller med kyllingefyld. Eller hvad med en mexicansk suppe med kylling, grøntsager og sprøde nachos knust ud over

Har du i øvrigt prøvet pulles chili con carne? Hvis ikke så skulle du prøve det her

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Anne
  • 27. august 2018
  Svar

  Det ser rigtig lækkert ud 😀 En dag du har god tid, kan jeg anbefale dig at lave chili con carne med trevlet oksekød af f.eks oksebov – det er lækkert! https://www.annesondergaard.dk/chili-con-carne/

   • Julie
   • 27. august 2018
   Svar

   Jeg har prøvet det en gang, og det var rigtig lækkert ja 🙂 Og tak. Det kniber bare lidt med tiden til rigtig simremad

  • Mette
  • 23. november 2018
  Svar

  Det ser lækkert ud ? hvis nu man bare slet ikke kan noget med kaffe i, og vil lave opskriften uden, skal man så også undlade chokoladen, eller bliver det ikke for sødt selvom chokoladen ikke er i?

   • Julie
   • 23. november 2018
   Svar

   Hej Mette.
   Du kan sagtens undlade kaffen ja, og også chokoladen. Jeg har lavet den både med og uden chokolade og synes begge ting fungerer. Chokoladen gør det selvfølgelig lidt sødt, så det er alt efter hvad man er til.. Du kan jo også bare komme en lille bitte smule chokolade i 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares