Myslibar med karamel – opskrift på fedtede, letsalte barer

myslibar

myslibar

De her myslibarer er sådan virkelig VIRKELIG gode. De er lavet på mandler, havregryn og kokos i bunden, og så med et karamellag oven på. Toppen er dækket med et tyndt lag chokolade. Inspirationen til disse kom ved at jeg bagte en karamelkage/ konfektkage, sådan en virkelig usund og lækker kompakt én – som næsten var lidt for meget af det gode. Den smagte virkelig godt, men jeg synes den var en anelse for vammel, så jeg overvejede hvordan man kunne bevare det lækre i den (karamellen), men give bunden lidt mere bid og sprødhed. Så frem for at lave bunden på hvedemel, brugte jeg også mandler, havregryn og kokos. Den oprindelige bund var meget sød og fed, hvilket karamellen og chokoladen også er. Så denne her kombination synes jeg blev meget bedre, da bund og karamel har lidt større kontrast.

Man kan skifte smør ud med kokosolie og erstatte karamellaget med f.eks. peanutbutter, hvis man ønsker dem lidt sundere i det. De er helt klart bedst dagen efter, og helst iskolde. Her er ca. 15-20 barer, alt efter hvor store du laver dem. Håber I har lyst til at prøve dem.

 

Myslibarer med karamel

 

Bund:

 • 125 g mel (jeg brugte grahamsmel)
 • 80 g havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 100 g brun farin
 • 80 g mandler (hakkede)
 • 80 g kokosmel
 • 1/3 tsk. salt
 • 100 g smeltet smør
 • 7-8 spsk. vand, til det kan samles

Top:

 • 1 dåse kondenseret mælk (400 ml)
 • 20 g smør
 • 1 spsk. agavesirup

Pynt:

 • 50 g chokolade

 

Fremgangsmåde

 

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Lav først bunden ved at komme det hele i en skål og samle dejen
 3. Pres den ud i en springform beklædt med bagepapir og giv den 10 minutters tid i ovnen
 4. Imens kan du lave karamellen: kom alle tre ingredienser i en gryde og varm op til middel-varm på blusset, rør rundt så det ikke brænder på. Når massen begynder at småkoge, skal den have 5 minutters tid der konstant omrøring. Når den er tyk nok, tager du den af blusset
 5. Kom nu karamellaget over bunden og bag atter i et lille kvarter
 6. Kom chokoladen over den varme karamel, så den smelter og smør den ud
 7. Stil på køl, og skær ud i barer

myslibar

myslibar

myslibar

Hvis du også elsker sådanne barer, er de her lidt sunde twix helt sikkert noget for dig. Eller de her snickersbarer.. Uhm

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares