Makronkage – mormors opskrift

makronkage

makronkage

Makronkage som er kompakt og helt konfektagtig i det

Makronkage er bare en virkelig virkelig dejlige kage. Denne makronkage er ikke min opfindelse, men min mormors. Eller jeg ved sådan set ikke om hun har fundet på den, jeg ved bare at hun serverer den næsten hver gang vi kommer på besøg og at jeg ELSKER den. Så nu har jeg lokket opskriften ud af hende!

Jeg må sige at makronkage har taget bradepandekagen til nye højder. En bradepandekage tænkte jeg måske som værende en lille bitte smule kedelig. Men det er absolut ikke et udtryk man kan bruge om kagen her. Den er kompakt, fedtet, konfektagtig og sød – med en marcipanagtig smag.

Den er slet ikke sund, faktisk er den skræmmende usund – men luk øjnene og nyd et stykke uden dårlig samvittighed. Hvis man først beslutter sig for at spise et stykke, så kan man jo lige så godt nyde det uden at slå sig selv i hovedet bagefter ;o) Jeg har i øvrigt gået og pønset lidt på at lave en fane herinde med helt almindelige usunde kager. Jeg spiser dem selv (lidt for ofte måske), så hvorfor ikke også dele lidt ud af dem. Jeg vil stadig lave sunde kager og snacks herind til i ny og næ, og alle mine aftenretter forbliver sundere og grønnere, men måske der dumper en sukkerkage ind ind i mellem..

Nu til opskriften på denne sag, den rækker til en ret stor kage. Vil gætte på en 16-17 stykker.

 

Makronkage opskrift

Udskriv
5 fra 1 stemme

Makronkage

Ingredienser

Bunden:

 • 200 g smør
 • 200 g sukker (jeg synes den er ret sød, så ville nok gå med lidt mindre - måske 140 g i alt)
 • 4 æggeblommer
 • 350 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver

Toppen:

 • 4 æggehvider
 • 400 g flormelis (igen, ville jeg bruge lidt mindre her også)
 • 16 knuste tvebakker
 • 2 tsk. mandelessens

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader
 • Rør smør, sukker og æggeblommer sammen med en elpisker til en luftig masse
 • Si melet og kom dette og bagepulver ned til massen, rør rundt
 • Kom det i en form beklædt med bagepapir
 • Lav imens fyldet ved at komme det hele i en skål, røre rundt – og hælde det over bunden
 • Bag i ovnen til der ikke hænger dej ved, når du stikker i den – hold øje efter ca. 20 minutter
 • Tag den ud og lad den køle af på køkkenbordet inden du kommer den i køleskabet eller fryseren. Den er bedst iskold

makronkage

makronkage

makronkage

makronkage

Kagen her er virkelig egnet til mange mennesker. Så hvis du f.eks. skal have kage med i skole, på arbejde osv. Eller bare bage en til festlige lejligheder, kunne denne være et meget godt bud. Den er yderst fryseegnet. Faktisk er den allerbedst iskold. Så opbevar endelig kagen i fryseren og så blot tage lidt op en times tid inden det skal spises. Lad helst være med at varme kagen, så mister den den der kompakte konsistens. Lad det tø op på køkkenbordet og spis det dejlig koldt.

Andre virkelig gode kager

Se også opskriften på verdens bedste citronkage med hvid chokolade, marcipan og blå birkes. Eller en opskrift på en seriøst lækker svampet chokoladekage med pekannødder

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Camilla Kirstine
  • 15. juli 2018
  Svar

  Kære Julie! Tak for en lækker opskrift. Personligt er jeg ikke fan af de “sunde” kager, så jeg vil vældig gerne have en sektion for sig med ALMINDELIGE af slagsen. Jeg bryder mig simpelthen ikke om at du benævner almindelige kager som “usunde”. Det giver med det samme associationer til begreber som dårlig samvittighed. I det hele taget synes jeg det er forkert at opdele fødevarer i sundt vs usundt. Det er relativt – og sundhed handler jo ligeså meget om nydelse. Jeg nyder denne slags kager. Til gengæld nyder jeg ikke rigtig de såkaldte sunde varianter også vil jeg hellere lade være at spise dem og i stedet spise anden kage med nydelse. Til sidst skal du have en kæmpe ros. Jeg har læst med længere end jeg husker og jeg finder god inspiration i mange af dine indlæg og flotte billeder! ?

  • Camilla Kirstine
  • 15. juli 2018
  Svar

  Hov, glemte helt at spørge dig om hvor stor din form ca. Var?

 1. Svar

  Haps, hvor lækkert søde du! Sådan et stykke kunne jeg godt lige spise nu.

  • Britta
  • 25. september 2018
  Svar

  Er det tvebakker eller makroner, der bruges? Den hedder jo makron, men der står tvebakker i opskriften…..

   • Julie
   • 25. september 2018
   Svar

   Det er tvebakker ja 🙂 Men kagen smager af makroner

  • Sussi Würtz Jensen
  • 6. oktober 2018
  Svar

  Jeg fik også denne kage hos min farmor. Hun kaldte den Fattigmands mandelkage. Tror fordi man bruger tvebakker og mandelessens.
  Vi elsker den også stadig i vores familie og den bliver tit bagt, når vi er sammen.
  En opskrift der overlever, det var nemlig i 50’erne jeg spiste den første gang.

   • Julie
   • 9. oktober 2018
   Svar

   Hej Sussi. Ej hvor sjovt, det giver også meget god mening. Fortalte det til min mormor, og hun sagde også at det havde hun også hørt den blive kaldt 😀 Den er nemlig virkelig god..

  • Klara
  • 3. februar 2019
  Svar


  Hej Julie. Supplerende ift. kagen her, så fandt jeg opskriften i avisen “Vestkysten” i 1981, hvor alle kunne sende opskrifter ind til siden “Min bedste opskrift”. “Hvermands kransekage”, som denne blev kaldt, var indsendt af Mette M. Knudsen fra Grindsted. Og hold da op, hvor har jeg bagt den mange gange siden 🙂

   • Julie
   • 8. februar 2019
   Svar

   Hej Klara. Ej hvor skægt. Måske er det der min mormor oprindeligt har den fra 😀 Tak for det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 share