Kode: Salat Nicoise - Julie Bruun

Salat Nicoise

Her er en rigtig sommerspise til de lune aftener på terrassen, nemlig en klassisk salat Nicoise – bare lidt mere luksus. Jeg har nemlig brugt rigtige tunsteaks fremfor dåsetun, men du kan selvfølgelig sagtens blot bruge dåsetunen. Tunen her er fra Fregat, som forhandler både fersk og frossen fisk. Jeg har tidligere lavet et par opskrifter med Fregatfisk, bl.a. denne opskrift på fish n´chips, sprøde panerede havtaskefileter, pastinakfritter og chilimayo. Den art af tun, som er brugt til opskriften her, er ”gulfinnet tun”, som er fanget i Stillehavet ved hjælp af håndline – en skånsom fangstmetode, som ikke belaster bestanden af delfiner og som minimerer bifangst af havskildpadder, hajer, fugle og andre sårbare havdyr.

Tilberedning: tunen skal være en anelse rå inden i, da den ellers bliver meget tør. Så pas på med ikke at give den for lang tid. Jeg brugte tun som man køber på frost, den tøede jeg op i køleskabet et døgns tid og brugte den derfor hvor den ikke er frossen. Opskriften rækker til 2 skåle som på billedet her, hvor I får godt med tun i hver. Hvis der er nogle af ingredienserne du elsker, smider du selvfølgelig bare ekstra i. Omvendt, kan du ikke lide rødløg f.eks. – så undlader du det bare. Håber du kan bruge opskriften.

 

Salat Nicoise

 

 • 1 pakke tunsteaks (der er 2 stk. i pakken) og de er på frost
 • 10 cherrytomater
 • 1/3 af en agurk
 • 1/4 rødløg
 • 3 asparges
 • 2 håndfulde feldsalat (1 til hver skål)
 • 5-6 radisser
 • 1 avocado
 • ca. 8 sorte oliven
 • 1 smilende æg
 • en skive lime til hver

 

 1. Start med at klargøre alle grøntsagerne, for fisken kræver lidt opmærksomhed. Den skal have virkelig kort tid, derfor dur det ikke helt at være distraheret imens den ligger og steger: halver cherrytomaterne, skær agurken som du ønsker, hak rødløg fint, skær asparges i mindre bidder, skyld salaten, skær radiserne i tynde skiver og skær også avocadoen i tynde skiver. Anret det hele i skåle og kom nogle oliven ved også. Jeg dryssede med chiliflager og lidt salt på avocadoen.
 2. Sæt vand over til ægget og giv det 7-8 minutter, så det bliver smilende – pil, halver og kom i skålene, drys med lidt salt
 3. Nu skal tunen fikses. Kom en pande på komfuret, tænd for varmen (middel-høj varme), kom en klat smør på panden. Læg tunen på og drys med sorte og hvide sesam. Giv nu tunen 2 små minutter på denne side, vend den og drys også sesam her. Giv dem 2 minutter på denne side også. Tag straks af varmen og skær forsigtigt i tern. Anret tunen i skålene og læg en skive lime ved.
 4. Du kan evt. komme en smule olie over skålene, presse limesaften over og drysse med lidt salt

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares