Kode: Grøn tærte med ærter, edamamme og forårsløg - Julie Bruun

Grøn tærte med ærter, edamamme og forårsløg

Jeg fik sådan lyst til tærte forleden, men orkede ikke at skulle handle først – så det blev til en tøm køleskabet /fryseren tærte. Det er faktisk ofte sådan det ender bedst, og denne gang var ikke meget anderledes. Tærten blev super lækker og yderst børnevenlig, jeg valgte nemlig at blende hele fyldet frem for at bevare ærter og bønner hele – så Noah guffede det (hele) i sig, uden at sidde og sortere i det. Edamammebønnerne er dem man køber på frost, hvor de er kogte og pillede.

Jeg spiste blot tærten sådan her til min frokost, men til aftensmad ristede vi noget chorizopølse og spiste til, da Mads foretrækker lidt kød og den salte og sprøde smag/konsistens hertil, det blev også super lækkert. Desuden lavede jeg lidt grøntsagsstave til (agurk, peberfrugt, gulerødder, æble og avocado). Håber I har lyst til at lave tærten

 

Grøn tærte

Bund:

 • 200 g grahamsmel
 • 100 g hvedemel
 • 1 dl vand
 • 1 tsk. salt
 • knap 1 dl olie

 

Fyld:

 • 50 g ærter (fra frost, optøet)
 • 50 g edamammebønner (fra frost, optøet)
 • 10 g frisk dild (1 lille håndfuld)
 • 100 g flødeost med krydderurter
 • 100 g cremefraiche
 • 4 æg
 • 1/2 tsk. salt
 • 4 forårsløg

 

 1. Start med at lave bunden, ved at blande ingredienserne i en skål og ælte det sammen, pres dejen ned i en tærteform (jeg brugte ikke bagepapir og smurte heller ikke formen, der er nemlig ret meget olie i dejen, så den slap så fint)
 2. Bag bunden i ovnen i 10 minutters tid (200 grader) imens du laver fyldet
 3. I en blender, minihakker eller food processor kommer du ærter, edamammebønner, dild, flødeost, creme fraiche, æg og lidt salt – kør rundt om kom det oven på tærtebunden
 4. Skær forårsløg i mindre stykker og drys dem over tærten
 5. Bag den yderligt 25 minutter i ovnen

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares