Kode: Trøfler - verdens bedste opskrift - Julie Bruun med digestive kiks

Trøfler – verdens bedste opskrift

trøflerTrøfler - verdens bedste opskrift

Trøfler med bagte mandler, digestive kiks, smør og godt med romessens

Trøfler, romkugler, dadelkugler – de her har efterhånden ret mange titler. Her hjemme kalder vi dem vist mest trøfler, og de her er mega fedtede, kompakte, gerne iskolde og helst vendt i en ristet kokos. De her trøfler er faktisk de bedste jeg nogensinde har lavet. De er sådan helt vanvittigt gode både i smag og konsistens, og hver gang jeg har forsøgt at lave en portion, er de væk samme dag.

Trøfler som er lavet primært på dadler kan godt skræmme nogle. Men de her er altså ikke lige så kedelige som dadelkugler kan være. Jeg har smagt mange dadelkugler som ikke smager af en fis – måske bare af dadler og kakao. De er sådan lidt for rå og neutrale i smagen. Men de her smager bare SÅ godt. Jovist, måske er de så også knap så sunde – men jeg siger jer smagen er god. De er nemlig med kiks i, som gør dem både fedtede, salte og næsten også lidt sprøde i det. Desuden har jeg brugt en god sjat romessens, så de får denne her lækre romkuglesmag. Jeg håber virkelig I har lyst til at prøve opskriften af på mine trøfler

Den rækker til 17 trøfler på denne størrelse, næste gang jeg laver dobbeltportion og opbevarer dem i fryseren – så kan man hurtigt lige snuppe et par stykker op.

Håber I har lyst til at lave dem og er lige så vilde med dem som jeg.

 

Trøfler – verdens bedste

Trøfler

Ingredients

 • 70 g mandler
 • 5 digestivekiks
 • 150 g bløde dadler (målt uden sten)
 • 1/4 tsk. salt
 • 2 spsk. kakao
 • 3 spsk. smør eller kokosolie
 • 2 tsk. romessens
 • kokos til at rulle i

Instructions

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader og smid mandlerne ind i 10 minutters tid, så de lige får lidt sprødhed og ekstra nøddesmag
 • Kom dem i en blender, minihakker eller foodprocesser sammen med kiksene og blend til mel
 • Fjern stenene fra dadlerne og kom dem ved sammen med resterende ingredienser, blend igen
 • Rul dem ud til kugler
 • Rist kokos på en pande, så det får en skøn duft
 • Rul kuglerne her i og stil dem på køl til I ikke længere kan vente

trøfler

Jeg lavede dem oprindeligt bare på slum ud fra de rester vi nu havde i skabene. Jeg har nemlig altid en lille snack med når vi kører sidste time på mine træningsforløb (sådan for at afslutte et forløb med maner). Sidste forløb jeg havde lå lige midt i de påskedage hvor alt bare havde lukket. Så jeg måtte bare bikse noget sammen ud fra mine skabes indhold – men det er vel også sådan det ofte ender allerbedst. Så da jeg ikke fik målt af og skrevet ned første gang, måtte de jo genskabes. Nu har jeg opskriften klar til jer :o)

 

Andre lignende opskrifter

Hvis du også elsker dadelkugler eller trøfler, så har jeg et par opskrifter mere. F.eks. de her med romkugler med sorte bønner (en lidt sundereopskrift, men de blev nu heller ikke værst). Eller de her klassiske chokoladetrøfler vendt i hakket pistacie

I er i øvrigt meget velkomne til at følge med på min instagramprofil lige her.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  De lyder lækre! Jeg laver tit dadelkugler med peanuts – de smager af Snickers. Eller med mandler om en smule mandelsessens, så det smager af marcipan. Jeg bruger virkelig dadler til meget 😀

   • Julie
   • 16. april 2018
   Svar

   Mange tak. Ja det er også altid et hit. Helt samme her ;o)

  • Gitte weilkiens
  • 16. april 2018
  Svar

  Og de er virkelig “verdens bedste dadelkugler”!! 🙂

   • Julie
   • 17. april 2018
   Svar

   Mange tak 😀 Dejligt du er enig 😉

  • Christina
  • 14. juni 2018
  Svar

  Hvilken romessens har du brugt?

   • Julie
   • 18. juni 2018
   Svar

   Jeg har brugte fra dr. Oetker. Der er nemlig ret stor forskel på smagen, men denne her synes jeg er ret god. https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/alt-til-bagning/bageingredienser/ekstrakt-og-aroma/romaroma.html

  • Christina Marie
  • 27. oktober 2018
  Svar

  Man kan smide kokosmel med mandlerne ind i ovnen, så sparer man arbejdsgangen med at riste det på panden

   • Julie
   • 28. oktober 2018
   Svar

   Åh skide god idé 😀 Ellers har jeg også lavet dem et par gange uden at riste kokos – det bliver nu også rigtig godt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

17 shares