Rødkålssalat med honningristede valnødder

rødkålssalat

rødkålssalat

Rødkålssalat med granatæblekerner og honningristede valnødder

Rødkålssalat er et must til julebordet. Julen er en lidt farlig tid, hvis man gerne vil forsøge at holde den sunde linje det meste af tiden. Der er virkelig mange steder, hvor man nemt falder i alle de fristelser den byder på. Jeg skrev lige et indlæg igår om det her med at det selvfølgelig er helt ok at falde i af og til, og især her i juletiden. Men der findes nu altså også virkelig mange alternativer til de usunde snacks, og rigtig mange variationer af f.eks. kålsalater til julebordet.

Oprindeligt blev salaten her lavet i anledning af et lille event for Friland økologi, hvor Maya og jeg skulle udvikle lidt julede opskrifter med deres kød. Jeg lavede nemlig bl.a. denne her salat, blot hvor jeg også tilføjede lidt marinerede og stegte mørbradstykker samt denne pastaret med kødboller og cremet tomatsauce. Jeg foretrækker faktisk salaten uden kød (som den er her), og så bruge den som tilbehør – det er nok faktisk den bedste rødkålsalat jeg har lavet ind til nu, og det skyldes især én ting: de her smør og honningristede valnødder. Uha, de er gode, og sprøde – helt perfekte til den saftige og mættende rødkålssalat. Ift. frugten kan du jo variere som du vil, jeg brugte appelsin, granatæble og brombær – men overvejede også at komme enten æble, blåbær eller vindruer her i. Vi skal helt sikkert have den juleaften.

Her er nok til en stor portion rødkålssalat, som tilbehør til ca. 6 personer

 

Rødkålssalat med honningristede valnødder

 

 • 500 g rødkål (jeg brugte 1/4 af et stort rødkål)
 • 1 granatæble
 • 2 appelsiner
 • 1 håndfuld persille
 • 100-150 g brombær
 • 100 g valnødder ristet i 1 spsk smør, 1 tsk honning, 1/3 tsk. salt

 

Dressing:

 • 1/3 dl smagsneutral olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. appelsinsaft (når du skærer skralden fra appelsinerne, kan du nemt presse de 2 spsk. saft fra det kød der sidder tilbage i skralden), resten af appelsinen skærer du bare i mindre stykker og tilføjer salaten
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. honning
 • smag til med salt og peber

 

Fremgangsmåde

 

 1. Snit rødkål fint og kom det i en skål
 2. Vend dressingen sammen og masser kålet ind i dressingen
 3. Gør kernerne fra granatæblet frit og kom ved
 4. Skær appelsinen i mindre stykker og hak persillen fint, kom begge ved salaten
 5. Anret med brombær
 6. Tag en pande og tænd for middel varme, kom smør, honning og salt ved og lad det smelte. Vend nu valnødderne rundt her i de næste 5 minutters tid, til de er sprøde og top salaten med dem

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares