Oste-citron-snurrer - Julie Bruun

Oste-citron-snurrer

// Annonce

Det her brød er et af de mest snaskede og bedste, jeg meget længe har lavet eller fået. Store sprøde snurrer med et fyld af chili-gouda, citronskal, smør og persille. Hvis du (også) elsker ost og citron, er jeg sikker på at dette brød ikke skuffer dig.

Det er oprindeligt nogle brød jeg lavede sammen med en suppe for De 5 Gaarde, denne kommer på bloggen i næste uge. Kan I ikke vente, har jeg en masse andre suppeopskrifter lige her. Melet i de her snurrer er også fra De 5 Gaarde. Du kan måske erstatte denne her pose landbrød med grahamsmel eller en anden grovere type mel. Jeg er ret stor fan af De 5 Gaardes mel, da jeg synes det giver et virkelig lækkert og luftigt brød.

Her bliver til 12 snurrer og de er klart bedst hvis de lige er varmet op.

 

Oste-citronsnurrer

 

Dej:

 

Fyld:

 • 100 g goudaost med mild chili
 • skal fra 1 økologisk citron
 • 50 g smør
 • 1 håndfuld persille (20 g)
 • Pensl med 1 æggeblomme

 

Fremgangsmåde

 

 1. Opløs gær, salt og olie i vandet
 2. Tilsæt mel og ælt godt (hvis du bruger en røremaskine, så giv den alt den kan trække i 10 minutter), hvis du bruger dine muller så kæmp til du puster og stønner (jo længere tid jo bedre) ;o)
 3. Kom et klæde over dejen og lad den hæve på køkkenbordet i 1,5 time
 4. Lav imens fyldet ved at rive osten ned i en skål sammen med skallen fra citronen, smør og hakket persille – rør det godt sammen
 5. Rul dejen ud til en stor firkant, så tynd som muligt. Sørg for den kan slippe bordet (det kan være en idé at dele dejen i to, så du ikke skal styre så meget dej på en gang) Den må gerne fylde en kvadrat.
 6. Kom fyldet på firkanten og smør det ud over hele firkanten
 7. Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul meget forsigtigt dejen så flad som muligt, man pas på den ikke sprækker, så fyldet presses ud.
 8. Skær dejen ud i strimler, ca. 2-3 cm brede. Spræt strimlen op, men ikke hele vejen igennem (lad enden være). Nu skal strimlerne snos. Tag fat i den ende hvor strimlen er sprættet op, så du har højre hånd om den ene og venstre hånd om den anden. Sno dem rundt om hinanden, til hele strimlen er på den måde. Tag fat i den lukkede ende med venstre hånd og kør den snoede strimmel rundt i en cirkel om sig selv. Luk enden ved at presse den op under bunden
 9. Lad nu ostesnurrerne hæve i 30 minutters tid og pensl med en æggeblomme
 10. Bag ved 200 grader i 15-20 minutter

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  Du gør mig sulten!

   • Julie
   • 15. november 2017
   Svar

   Haha Hov 😉

  • Sabina
  • 9. november 2017
  Svar

  Det ser super lækkert ud! Hvis man ikke lige kan få fat på landbrød, er der så et andet produkt, man kan erstatte med? 🙂

   • Julie
   • 13. november 2017
   Svar

   Du kan sagtens bruge en anden type grovmel, f.eks. grahamsmel eller speltmel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

16 shares