Kode: Kyllingespyd og en peanutbutterdip - Julie Bruun

Kyllingespyd og en peanutbutterdip

DSC00168

DSC00179

DSC00172

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25

Her er en opskrift på kyllingespyd med stegt ananas, rødlød og peberfrugt. Kombinationen af den krydrede kylling og den søde ananas er virkelig god.

Jeg har brugt en pakke kylling, der i forvejen er krydret. Det er en variant fra De 5 Gaarde med brazilrub, den er jeg ret vild med (og det skal lige siges at jeg normalt ikke bryder mig om mad man køber i super markeder, der er krydret på forhånd – jeg har aldrig rigtig haft en succes oplevelse der, men denne her kylling smager altså godt) Du kan selvfølgelig sagtens købe almindelige kyllingebryst og så krydre dem selv eller lave en marinade til dem. Jeg har tidligere brugt denne her kylling i en opskrift herinde, det kan du lure på her.

Her blev til 6 kyllingespyd.

 

Kyllingespyd

 

 

 1. Skær kyllingebryst i store tern og steg dem i olien på en grillpande
 2. Skær også ananas, peberfrugt og rødløg ud i store tern/skiver og rist disse med på panden
 3. Når det hele har taget farve og kyllingen er bagt igennem, kommes det på pinde og serveres evt. med en salat og en peanutbutterdip. Du kan jo også bare spise det uden at komme på pinde, men hvis du får gæster eller gerne vil gøre aftensmaden lidt mere indbydende, er spyd altid ret lækkert.
 4. Hvis du vil, kan du drysse lidt sesam ud over spydende som pynt.

 

Peanutbutterdip

 

 • 2 store spsk peanutbutter
 • 1/2 lime
 • 1/3 dl vand
 • 2 spsk soya
 • 2-3 cm frisk ingefær
 • 2 cm frisk rød chili

 

 1. Kom peanutbutter, limesaft, vand og soya i en skål
 2. Skræl ingefæren og riv den fint, kom det ned i skålen
 3. Hak den røde chili fint og kom også den i skålen, rør godt rundt

 

Jeg har serveret denne omgang med en lilla spidskålssalat (som snart kommer herind også), hvor der bl.a. var radiser, lime og frisk koriander i – derfor kunne resterne bruges som pynt/ tilbehør til spydene her.

DSC00127

DSC00131

DSC00200

Indlægget er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde, som jeg har et fast samarbejde med, hvor jeg udvikler opskrifter med deres kylling hver måned. Hvis du gerne vil se de andre kyllinge-opskrifter jeg har lavet sammen med dem, får du en oversigt her:

 

velbekomme

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares