Kode: Sunde kammerjunkere som er perfekte i smag og konsistens - Julie Bruun

Sunde kammerjunkere som er perfekte i smag og konsistens

DSC07685

DSC07697

sponsoreret

Jeg blev forleden ringet op af De 5 Gaarde, om jeg ikke lige hurtigt kunne fremtrylle en opskrift på kammerjunkere til deres koldskål. Så jeg måtte i køkkenet for at se hvad jeg kunne gøre! Jeg ville gerne lave en udgave som er lidt sundere, men som stadig skal smage som (og bedre) end de klassiske sukkerfyldte kammerjunkere. Mine er glutenfrie og uden almindelig hvid raffineret sukker, de er lavet på mandler og sødet med honning.

Jeg startede med at give dem små 15 minutter, hvorefter jeg tog dem ud, prøvesmagte dem, var helt oppe at køre over hvor godt de smager, men en smule skuffet over at de ikke blev sprøde nok. Så jeg gav dem yderligt 5 minutter, og nu blev de også sprøde. Juhuu.. Jeg er så tilfreds med resultatet.

Her blev til en bageplade fuld (ca. 20 stk)

 

Sunde kammerjunkere

 

 • 100 g mandler
 • 100 g havregryn (eller glutenfrie, hvis du vil)
 • 2 store spsk. honning
 • 2 store spsk. kokosolie
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 æg

 

 1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør rundt, til det er en cremet blendet konsistens
 2. Form en masse små kugler, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk kuglerne let flade
 3. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, hold øje med dem så de ikke bliver brændte
 4. Spis dem med en lækker cremet og iskold koldskål (jeg foreslår selvfølgelig denne fra De 5 Gaarde) og gerne friske syrlige bær

DSC07706

DSC07707

velbekomme

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Tanya
  • 4. april 2017
  Svar

  Er der et alternativ til kokosolien? 🙂

   • Julie
   • 9. april 2017
   Svar

   Hej Tanya. Hvis du ikke er smørforskrækket, kan dette sagtens bruges i stedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares