Sunde grøntsags-bønnedeller (perfekte til de små)

DSC07842DSC07851

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25

De her bønnedeller, grøntsagsdeller eller falafler – ved næsten ikke hvad jeg skal kalde dem. Men de blev super gode og virkelig børnevenlige. De er nemlig proppet med sundhed, både fra kikærter, broccoli og edamamebønner. De smager lidt som falafler, de er bløde, nemme at holde ved og derfor ret egnede til de helt små. Min søn guffede i hvert fald et par stykker!

De er lavet på min nye foodprocesser, som jeg allerede er helt tosset med. Den er fra Kitchen one, og modtaget som gave. Den har en masse forskellige knive, som man blot skifter alt efter hvordan man ønsker at hakke og snitte. Jeg har brugt maskinen næsten dagligt siden jeg modtog den, f.eks. også til denne bønnebrownie og disse kammerjunkere.

Et lille tip til de små (og ja, det lyder måske knap så lækkert) men prøv at smøre dem med et tyndt lag smør, det gjorde at Noah spiste dem. Måske pga. smagen i den lækre smør, men nok også bare fordi han synes det var lidt sjovt at det måtte komme på. Til os voksne vil jeg måske anbefale at spise dem lidt anderledes end med smør ;o) F.eks. kunne du komme dem i nogle tynde naanbrød, frisk spinat, en skyrdip og en salsa. Jeg har en opskrift på brød her.

Selve dippen (til to personer) er lavet med 2 store spsk skyr, 1 tsk citronsaft, et skud salt og peber og 1 tsk friskhakket dild. Salsaen minder lidt om denne mangosalsa! Men i disse “wraps” har jeg brugt mango, avocado, rødløg, lidt frisk chili, peberfrugt, olie, citronsaft, salt, peber og honning.

 

Opskriften på dellerne her giver mimimun 20 stk.

 

Grøntsags-bønnedeller

 

 • 1 dåse kikærter
 • 150 g broccoli
 • 100 g edamamebønner (fra frost, men vægten er efter de er tøet op)
 • 3 fed hvidløg
 • 3 æg
 • 100 g havregryn
 • saft fra 2 spsk citron
 • 1,5 spsk spidskommen
 • 3 spsk soya
 • olie til stegning

 

 1. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i foodprocessoren
 2. Skyld broccolien og kom ved
 3. Hæld kogende vand over de frosne edamammebønner, så de lige tør op og hæld derefter vandet fra igen. Kom bønnerne op i maskinen
 4. Pil skallen af hvidløgene og kom dem ved, sammen med æg, havregryn, citronsaft, spidskommen og soya
 5. Kør det hele godt rundt og kom olien på en pande
 6. Steg dellerne her i et par minutter på hver side ved middel-høj varme

 

DSC07795

DSC07804

DSC07812

DSC07837

DSC07842

velbekomme

Find linket til Kitchen One lige her. 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares