Bananboller med chokolade

bananboller

Bananboller med chokolade

Bananboller med chokolade er en af min mest læste brød-opskrifter og det forstår jeg godt. De smager bare så godt og så er det jo ret fantastisk at man kan søde med banan fremfor sukker. Det er et års tid siden jeg lagde denne opskrift på bloggen. Jeg har siden lavet dem flere gange, men idag ville jeg lige teste min egen opskrift af (helt præcist) igen. Jeg har justeret på nogle småting, og tilføjet lidt ekstra info. Jeg har nemlig selv opdaget et par steder, hvor man kan lave en lille smule om, som alligevel betyder en hel del for resultatet. Nu er de her bananboller med chokolade spot onr

De her bananboller blev super lækre, og jeg tillader mig derfor at reposte opskriften til jer. Bollerne er med store stykker mørk chokolade og moste bananer, det søder lækkert og giver en skøn konsistens. Uhm, hvis I bare kunne dufte dem.. Nu vil jeg snuppe en med smør og drikke mig en kaffe til. chokoladeboller

Bollerne kan laves som koldhævede. Fordelen ved dette er at dejen lynhurtigt kan smækkes sammen om aftenen, ind i køleren natten over og så har man lækre lune nybagte boller den næste morgen. Hvis du vælger denne variant, skal du bruge koldt vand og ikke særlig meget gær. Det kunne også være du havde lyst til bollerne om et par timer, og ikke kan vente til i morgen tidlig! Den situation var jeg nemlig selv i her til morgen, og jeg testede derfor af om man kunne bruge lunken vand og lidt mere gær. Resultatet var glimrende. Jeg angiver derfor begge variationer i opskriften

Opskriften rækker til 12 boller

 

Bananboller med chokolade

Bananboller med chokolade

Ingredienser

 • 3 dl (hvis du vil have dine boller om en par timer) / koldt vandlunken vand (hvis du vil have dine boller i morgen tidlig)
 • 25 g gær (hvis du vil have dine boller om en par timer) / 10 g gær (hvis du vil have dine boller i morgen tidlig)
 • 2 spsk. smør
 • 1/2 spsk. salt
 • 1 stor spsk. honning
 • 2 æg (1 til pensling og 1 til bagning)
 • 9 dl mel (jeg brugte halv del speltmel og halv del hvedemel)
 • 2 modne bananer
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Kom vand, gær, olie, salt og honning i en skål og rør godt rundt (jeg brugte en røremaskine, hvilket udover at gøre arbejdet super let, også giver en vildt lækker og smidig dej) men du kan sagtens bruge en ganske almindelig skål, og godt med håndkraft.
 • Kom 1 æg og mel ved, og rør godt rundt (jo længere tid jo bedre) Bruger du røremaskine, så giv dejen 10 minutters tid ved høj omdrejning.
 • Mos bananerne og hak chokoladen groft og kom det ved dejen, rør rundt, men ikke for lang tid – så smelter chokoladen.
 • Stil dejen til hævning enten på køkkenbordet med et viskestykke over skålen i 1 time, eller i køleskabet med et vådt klæde over skålen, gerne ind til næste dag. Ellers 7-8 timers tid.
 • Med to spiseskeer kan du “klatte” bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, lad den efterhæve i 30 minutter
 • Tænd imens ovnen på 250 grader
 • Pensl bollerne med 1 æg og skru ovnen ned til 215 grader, kom pladen der ind og giv bollerne 15 minutter. Hold øje med dem og tag dem ud når de lyder hule under bunken, når du banker.

 

bananboller med chokolade

Bananboller

Du kan sagtens undlade bananen i opskriften og gøre dem til klassiske chokoladeboller, brug blot 2/3 dl mindre mel så.

Du kan også tilføje dadler eller nødder til opskriften. Dadler søder også, og så synes jeg det er ret lækkert at få et stykke blødt dadel i en bid. I så fald kan du tilføje 100 gram bløde dadler (uden sten) hakket i mindre stykker.

Nårhjo, og så lige et lille tip! Eller do-not. Jeg kom til at give min dej lidt for lang tid i røremaskinen, efter chokoladen var kommet i. Jeg tog mig lige en kop kaffe og satte mig ved computeren imens dejen kørte på maskinen. Da jeg gik op for at slukke den, var alt chokoladen helt smeltet. Så hvis du gerne vil bevare stykkerne i, så rør kun kort efter chokoladen er tilsat.

Hvis du også elsker lune hjemmebagte boller som de her bananboller, så kunne du måske også være interesseret i opskriften på de her skønne gulerodsbrud

chokoladeboller

Følg meget gerne med på min Instagram lige her

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Pingback: Lækre chokoladeboller | SimoneOverbye blog

 2. Pingback: Chokoladeboller – Be a runner

  • Louise Marie
  • 25. september 2016
  Svar

  Hej Julie! Jeg har fulgt din blog i evigheder og elsker dine opskrifter – så nemme og lige til og så smager de vildt godt! Men min favorit opskrift er forsvundet 🙁 du havde engang en anden opskrift på chokoladeboller med sigtemel og hvor man kunne putte både dadler og bananer i sammen med chokoladen.. Jeg ved godt det er længe siden den er udskiftet, men jeg savner den simpelthen sådan, så ville høre om du evt. ved hvilken opskrift jeg snakker om og om du stadig har den liggende et eller andet sted? Mange håbefulde hilsner! Og tak for en god blog ⭐️

   • Julie Bruun
   • 28. september 2016
   Svar

   Hej Louise Marie. Åh mange tak, hvor skønt du følger med. Nu du siger det, kan jeg faktisk godt huske at jeg engang havde en sådan opskrift. Men som du siger, må jeg ha´skiftet den ud med de andre chokoladeboller – jeg har sikkert tænkt at de mindede for meget om hinanden til begge at få plads på bloggen 😉 Men øv, nu du så godt kunne lide dem.. Jeg kan simpelthen ikke finde den herinde. Den er pist væk og slettet. Men jeg kan huske at det var en almindelig grov dej (sådan lidt våd i det – når man laver koldhævede boller) hvor jeg så tilsatte hakkede bløde dadler, most banan og mørk chokolade inden de skulle bages, men efter de har hævet. Jeg vil gerne prøve at lave dem igen og så skrive opskriften ned og sende den til dig 🙂

    • Louise Marie
    • 11. december 2016
    Svar

    Ja det er lige præcis den jeg mener! 😀 Jeg har været ude og rejse og har derfor slet ikke fået set at du havde svaret min kommentar 🙁 Men hvis du på nogen måde laver dem igen, vil jeg meget gerne have en kopi af opskriften ihvertfald!

   • Julie
   • 31. januar 2017
   Svar

   Hej Louise. Jeg har nu fået bagt de her chokoladeboller igen, og har prøvet dem på forskellige måder. Både med og uden banan, med og uden dadlerne og som koldhævede og almindelig hævning ude på køkkenbordet. Tag et kig på opskriften og se om du kan bruge den 🙂

 3. Svar

  Jeg synes de ser fuldstændig gode ud, og mega luftige mums!

  God aften
  http://blogbykathrine.bloggersdelight.dk/

   • Julie
   • 1. februar 2017
   Svar

   De blev virkelig også gode, og mange tak 🙂

 4. Svar

  De ser super lækre ud, jeg må gå i køkkenet og “veganisere” dem!

  Isabella-jl.blogspot.dk

   • Julie
   • 1. februar 2017
   Svar

   Mange tak. Det lyder spændende 🙂 Håber du kan lide dem..

  • Sarah
  • 4. februar 2017
  Svar

  Hej julie!
  Hvor ser de bare super lækre ud!
  Jeg står midt i projektet. Og selvom at du har advaret mod smeltet chokolade, smeltede mine chokoladeknapper på få sekunder, da min dej åbenbart var temmelig lun efter 1/2 time på røremaskinen.. Jeg er vildt meget i tvivl om at jeg så skal lave en helt ny portion til mine gæster i morgen, eller om bollerne smager lækkert med smeltet chokolade i hele dejen? Mvh sarah

   • Julie
   • 5. februar 2017
   Svar

   Hej Sarah. Åh øv hvor ærgeligt. Men ja, kunne godt forestille mig at en halv time vil give en varm røremaskine. Nu er det nok desværre for sent jeg svarer dig. Men jeg synes de blev vildt gode også med smeltet chokolade. Jeg håber dine også blev det? 🙂 Kh. Julie

  • Bettina
  • 8. februar 2017
  Svar

  Super lækre – de skal bestemt produceres igen….mon de kan fryses ??

   • Julie
   • 10. februar 2017
   Svar

   Hej Bettina. Hvor dejligt du kan lide den 🙂 Det kan de sagtens.

  • Stine
  • 29. maj 2017
  Svar

  Øv, mine blev helt sorte… De fik ellers kun 13 min 🙂

   • Julie
   • 30. maj 2017
   Svar

   Hej Stine.
   Ej øv det er jeg ked af at høre, gad vide hvad er er gået galt 🙁 Det har jeg aldrig selv prøvet.
   Er din ovn normalt sådan vildt hurtig og varm? :/

  • Anette
  • 7. juni 2017
  Svar

  Hej Julie.
  Hvor mange boller bliver der af denne opskrift?
  Mvh Anette

   • Julie
   • 12. juni 2017
   Svar

   Hej Anette.
   Jeg tror der bliver omkring 12 ud af den 🙂

  • Pia
  • 20. november 2017
  Svar

  Det er nok nogle af de bedste boller jeg har bagt, tak! Jeg brugte fuldkornsmel og kun meget lidt hvedemel. Næste gang jeg skal bage almindelige boller uden chokolade, så bliver det dem her 🙂

   • Julie
   • 21. november 2017
   Svar

   Hej Pia. Ihh hvor dejligt, det er jeg bare super glad for at høre. Fedt, du kunne bruge opskriften 🙂

  • Bageentusiasten
  • 20. februar 2018
  Svar

  Når du skriver brug 2/3 mindre mel, mener du så, at man kun skal bruge 3 dl mel eller 6 dl mel?

   • Julie
   • 20. februar 2018
   Svar

   Så mener jeg at man skal undlade knap 1 dl mel (2/3 af en dl) 🙂

 5. Svar

  Hej Julie
  Så mener jeg at man skal undlade
  1dl mel 2/3 af en dl

  • Josefine
  • 18. september 2018
  Svar

  Hej Julie,
  Har selv fået bagt bollerne her til aften, og de smagte himmelsk!!
  Jeg var dog lidt i tvivl om, hvordan konsistensen af dejen skulle være, efter der er kommet mel i. Skal man kunne røre rundt med en ske, eller skal dejen kunne æltes på bordet uden, at den klistrer?
  Håber mit spørgsmål giver mening.
  Mange bagehilsner
  Josefine

  • Josefine
  • 18. september 2018
  Svar

  Hej Julie,
  Jeg bagte chokoladebollerne her til aften, og de smagte intet andet end himmelsk!
  Jeg var dog lidt i tvivl mht. konsistensen af dejen efter, at man har kommet melet i. Skal den være så “våd”, at man kan røre rundt i den med en ske, eller skal den være så “tør”, at den kan æltes på bordet?
  Håber, at mit spørgsmål giver mening.
  Mange bagehilsner
  Josefine

   • Julie
   • 19. september 2018
   Svar

   Hej Josefine.
   Åh hvor godt at de kunne spises 😀
   Jeg vil sige en mellemting. Nok mest til den lidt våd dej.
   Kh. Julie

   1. Svar

    Tusind tak for svaret Julie!
    Har lovet mine forældre, at de skal forkæles med dem i aften 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares