Kode: Squashpasta med laks og kokospesto - Julie Bruun

Squashpasta med laks og kokospesto

squashpasta

squashpasta

Kokospesto? Jep du læste rigtigt. Jeg har forsøgt med mig med lidt kokosmælk i en pesto. Jeg bruger det rigtig ofte i wokretter, så nu skulle det lige have chancen i en rå udgave. Jeg synes det blev rigtig godt med den ellers olierede pesto, i en mere cremet udgave, nu den skulle passe til squashpasta som ellers er ret frisk og tynd i konsistensen. Jeg synes denne kombination af frisk squashpasta blandet med den fede laks og avocado samt de sprøde grøntsager var ret lækker.

Så er et bud på en omgang sund og mættende frokost eller let aftensmad. En ret som kan smækkes sammen på et lille kvarter, og som hverken kræver ovn eller kogeplader. Basen er squash som er strimlet, så det minder om spaghetti. Man kan selvfølgelig sagtens bruge spaghetti, men her er et sundere og langt mere slankende forslag. Squashpastaen er som sagt vendt i en hjemmerørt pesto og toppet med lidt frisk grønt og laks samt ristede pinjekerner. En anden variation af retten er med kylling fremfor laks. Men her kommer opskriften på squashpasta med laks og pesto. Retten svarer til 2 personer.

 

Squashpasta

 

 • 1 squash
 • 1 avocado
 • 1 håndfuld cherry tomater
 • 1 peberfrugt
 • 1 forårsløg
 • 2 håndfulde pinjekerner
 • 150 g røget laks

 

 1. Lav “pasta” ud af en squash ved at bruge et jern der kan den slags (det er til at få i nærmest alle isenkrammere og også ofte supermarkeder) Hvis du ikke ejer sådan en, eller gider skaffe dig en – kan man altså godt bruge en kartoffelskræller. Det giver en helt anden form for pasta, men jeg gjorde det inden jeg købte min :o)
 2. Hak avocado, tomater, peberfrugt og forårsløg
 3. Åben pakken med det røget laks og gør klar til at blande sammen
 4. Rist pinjekernerne på en tør pande og tag halvdelen fra til pestoen

Kokospesto

 

 • 2 håndfulde spinat
 • salt og peber
 • 2 håndfulde basilium
 • 1/2 lime (saften)
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g. parmesanost
 • det fede fra en dåse kokosmælk (se om du kan undgå at få vandet med – køb ikke light, så er det blandet)
 • den halvdel af pinjekernerne som er taget fra

 

 1. Kom det hele i en minihakker og blend til det er en creme
 2. Bland squashpasten med pestoen og top med tomater, peberfrugt, forårsløg, avocado, laksen og de pinjekerner som er tilbage

DSC08586

velb

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares