Bolognese og sqashpasta

Bolognese

Bolognese, en klassiker

 

Bolognese er nok en ret de fleste kender. Det er måske en af de mest brugte hverdagsretter rundt omkring i det lille danske hjem. Dog findes der ekstremt mange forskellige måder at lave den på. Jeg laver altid min bolognese på lidt grønt, hakket oksekød, hakket tomat, tomatpuré, en sjat rødvin og godt med oregano og timian

Vi får egentlig langt oftest bolognese til klassisk spaghetti, dog i fuldkornsudgaven. Men du kan også spise den til squash-spaghetti som her. Evt. blande almindelig spaghetti med squash. Squash er langt grønnere og langt mere kaloriefattigt.

Jeg elsker bolognese og vi får det rigtig ofte her hjemme. Min kæreste er nemlig også mega fan af det, så når jeg spørger hvad vi skal have, er svaret næsten altid bolognese, lasagne eller kylling i karry. 3 retter som nærmest alle kan lide og som sikkert laves rigtig ofte i de fleste hjem. Jeg har et bud på en klassisk lasagne og kylling i karry her. Vi kommer ofte lidt for sent i gang med retten, og den når derfor kun at simre en lille halv time. Det kan sagtens spises, men den er klart bedst hvis den får lidt tid. Lav den gerne et par timer inden og lad den bare stå og simre. Så trækker den masser af smag til sig og den bliver heller ikke helt så tynd.

Det jeg er vild med ved bolognese er den intense smag af tomat, rødvin og krydderurter. Man kan nemt tilføje en masse ekstra grønt til retten og hakke det meget småt. En smart måde at få lidt mere grønt i ungerne, uden de opdager det. Server med masser af friskhøvlet parmesan.

Opskriften svarer til 4 personer.

 

Bolognese

 

 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 gulerødder afhængig af størrelsen
 • 1-2 løg (rødløg kan sagtens bruges)
 • 1 pakke hakket oksekød (gerne lav fedtprocent, jeg bruger 4-7%)
 • 1 bouillonterning lagt i blød i et glas vand (jeg bruger oftest okse)
 • 1-2 dl rødvin (afhængig af hvor vild du er med smagen)
 • 2 dåser hakket tomat
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 2 spsk. tørret oregano
 • 1 tsk. tørret timian
 • godt med salt & peber
 • Evt friske krydderurter (basilikum, rosmarin, timian mm.)

 

 1. Hak løg og hvidløg og riv gulerødderne.
 2. Steg disse ting i lidt olie og kom herefter kødet ved.
 3. Brun kødet af og tilsæt nu resterende ingredienser.
 4. Lad gerne bolognesen koge op i en times tid inden servering (jo længere tid jo bedre)
 5. Smag til med krydderierne
 6. Server med friskhøvlet parmesan og friske krydderurter

Bolognese

Bolognese

bolognese

Følg meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad

velb

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Nicoline
  • 13. maj 2016
  Svar

  Hvilken spiralizer bruger du?

   • Julie Bruun
   • 17. maj 2016
   Svar

   Hej Nicoline. Åh jeg kan ikke huske hvor den er fra. Men det er sådan en lille ting man propper squashen ned i og drejer rundt. Meget fint, hvis man kun skal bruge en squash. Men til flere får man lidt ondt i håndleddene dog. Den fylder bare meget lidt og er nem at gøre ren. Den kan købes i alle isenkrammere 🙂

 1. Pingback: Ugens madplan: bolognese, pizza, marokkanske oksedeller og grøntkålssalat - Julie Bruun

  • Sisse Amundsen
  • 5. august 2018
  Svar

  Hvor meget squash bruges der til retten ?

   • Julie
   • 5. august 2018
   Svar

   Kommer lidt an på om du ønsker spaghetti eller squash, eller om du blander det. Vil du helst spise ren squash, så kan man nok næsten spise 1 squash pr. person. Måske 3 squash til 4 personer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares