Koteletter i fad - Julie Bruun

Koteletter i fad

Koteletter i fad

Forleden postede jeg et billed på Instagram af en pande med vores aftensmad i. Var så fræk at skrive “snart aftensmad” uden at skrive hvad menuen stod på og det skal jeg lige love for satte gang i en tråd :o) Sikke folk er nysgerrige og opskriften blev efterspurgt. Nu har jeg den klar til jer. Retten bød på en lækker omgang koteletter i fad.

Det er jo fuldstændigt undervurderet med sådan en omgang koteletter i fad. Sådan noget får vi aldrig, en KÆMPE fejltagelse. Det er jo nærmest min livret.

Opskriften svarer til 3-4 personer (4 hvis man er en familie med to mindre børn). Du kan gøre retten sundere ved at erstatte ris med blomkålsris. Man kan også lave weekend-variationen med piskefløde frem for madlavningsfløde. Uhm, tror jeg dæleme også er lækkert. Men faktisk synes jeg madlavningsfløde er ganske fint, det er rigeligt cremet til mig.

Jeg har tilsat lidt ekstra grønt, og man kunne sagtens give den endnu mere gas. Jeg forestiller mig at hakket peberfrugt, bladselleri, aubergine eller squash også sagtens kunne gå an. Jeg har brugt gulerødder, løg og hvidløg og så lidt friske krydderurter. Bacon har jeg erstattet med ristet parmaskinke, det gør jeg tit, da jeg synes det fungerer rigtig godt. Det har den samme saltede smag og sprødhed, men er knap så fed.

Jeg håber I vil synes om retten, her får I den:

 

Koteletter i fad

 • 4 svinekoteletter
 • 1 pakke parmaskinke
 • olie til stegning
 • 1 skalotteløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 bakke champignon
 • 3 gulerødder
 • 1 dåse flået tomat
 • 1/3 liter madlavningsfløde (8%)
 • 2 spsk tørret oregano
 • 3 spsk paprika
 • 1-2 spsk salt og 1-2 tsk peber
 • evt. lidt frisk timian

 

 1. Hak løg, hvidløg og gulerødder i den størrelse du ønsker
 2. Steg koteletter og parmaskinke i lidt olie og krydderierne, til kødet er lettere brunet og skinken er sprød.
 3. Tag det af panden og kom lidt mere olie på og steg grønsagerne i 5 minutters tid
 4. Kom nu kødet tilbage på panden og tilsæt den flået tomat og madlavningsfløden samt et par kviste timian.
 5. Lad det simre i ti minutters tid og kom det i et ovnfast fad
 6. Bag videre i ovnen i 30 minutter imens du koger grovrisen

Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletter i fadKoteletter i fad

Psst.. er du også vild med sådanne simreretter, eller “mad i fad – i ovnen” altså dejligt nemme retter som kan stå og passe sig selv, så vil du måske også synes om en chili con carne eller dette fiskefad med spinatsauce og tomater.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Katrine
  • 15. januar 2016
  Svar

  Vil man kunne bruge kylling i stedet for koteletter? Jeg er ikke så vild med svinekød 🙂

   • Julie Bruun
   • 15. januar 2016
   Svar

   Det tror jeg faktisk godt du kan, det tænker jeg sagtens vil kunne fungere 🙂

  • Kiri
  • 6. februar 2016
  Svar

  Skærer du koteletterne ud? 🙂

   • Julie Bruun
   • 8. februar 2016
   Svar

   Ja jeg har lavet den både hvor de er skåret og hvor de ikke er. Begge dele fungerer glimrende, så det er vist op til dig hvad du synes lyder lækrest 😉

  • Marie louise Møller
  • 13. juli 2016
  Svar

  Hej Julie 😊
  hvor mange grader har du sat ovnen på? 😊

   • Julie Bruun
   • 14. juli 2016
   Svar

   Hej Marie Louise 🙂 200 grader..

  • Diana
  • 10. august 2016
  Svar

  Hvor kommer gulerødderne i henne og hvordan skal de snittes?

   • Julie Bruun
   • 13. august 2016
   Svar

   Jeg plejer bare at skære dem i små skiver eller stykker og så stege dem i olien sammen med de andre grøntsager 🙂

 1. Pingback: Gulerodsboller – Julie Bruun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares