5 måneder uden styrketræning, hvordan kommer du i gang igen?

1

Ført og fremmest mange tak for jeres søde kommentarer omkring mine tanker med min blog. Det er så dejligt at se at I har ja-hatten på og gerne vil læse med på andre emner også.

Det sparker jeg i gang idag med et indlæg om noget andet end mad! Jeg har nemlig gjort noget vildt! Hvis I læste med forleden omkring de sølle 10 armstrække som gav DOMS dagene efter (muskelømhed), Ja så skulle I høre hvor lidt der skulle til dagen efter. Vaskede gulv i køkkenet, som i ET ENKELT rum – og det kunne mærkes efterfølgende i mavemusklerne.

Dét, kombineret med en kommentar jeg fik på min instagram: “hvordan kan det være du pludselig har stoppet din træning, jeg troede du elskede at træne og at træning var dit frirum?” – jo tak, prøv lige jogge lidt ekstra i min dårlige samvittighed. Så må skuden altså vende nu.

Jeg vil jo også gerne træne igen, men jeg orker simpelthen ikke at hive min lille dreng med ned i fitness og når Mads kommer hjem om eftermiddagen, prioriterer jeg bare at hygge med ham og Noah. Men altså hvad er undskyldningen for at træne hjemme mens Noah ligger og kigger på?

Ja jeg er løbet tør, så nu må jeg sgu i gang. Men altså når man ikke har trænet i 5 måneder, så er motivationen altså lidt tung at hente frem. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at der måtte lidt konkurrence ind over for at hive mig i gang + lidt selskab. Så her kommer tippet hvis du sidder i samme situation: “jeg orker ikke fitness centre, jeg har ikke særlig meget tid, jeg har evt. børn eller lignende undskyldninger”

Vores øvelser kræver to ting (men med andre øvelser kan du evt. undlade redskaber helt)

 1. en træningsbold
 2. en elastik

  What to do?

 

 1. Find dig evt. en træningsmakker, det er altid lidt sjovere, det motiverer mig til at presse mig selv lidt mere og det trækker i mit konkurrence-gen fordi man jo liiige skal tage den ene gentagelse mere end hende
 2. Find et stykke papir (eller to) frem og en kuglepen og skriv følgende liste

 

listen

Dato øverst, selve øvelsen til venstre og så resultatet ud for 

 

 1. Så er det ellers bare at gå i gang med hver øvelse, hvor lang tid kan du ligge i en planke, hvor mange armstrækkere kan du tage eller hvor mange numseøvelser kan du.. Bare med at være kreativ. Skift evt. så I kan bakke hinanden op og heppe eller lav dem samtidig, så I kan dyste lidt på den måde
 2. Så skal I blot igennem listen! Kæmp dig lige den tand stærkere end din veninde. Næste gang I mødes, kan I køre listen igennem igen og se om I er blevet stærkere end sidst

 

Det er hurtigt, nemt, lidt sjovt, hårdt og faktisk slet ikke så skidt at komme i gang igen

Her kommer billeder af de øvelser vi testede os selv i, det er jo bare med at vælge dine favoritter frem. Skriv endelig hvis en af øvelserne ikke giver mening. Eller rigtig god fornøjelse med det, kom så tøser!!

// Julie

 

23

For ballerne, spres og saml fødderne

45

For skulderen, op over hovedet og ned igen (jaja lækkert fjæs på billedet)

67

Endnu en for skulderen: frem og til siden

8

9

For maven: skift med at køre bolden ned med fødderne og hænderne (shiit her går det galt for mig, en fødsel er ikke sjov for mavemusklerne – her har jeg altså lidt at samle op på)

rt

Endnu en for maven: træk bolden op til brystet og tilbage igen

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  Tak! Indlægget er nu bogmærket. Efter en måneds pause er jeg gået i fang med hjemnetræning. Jeg har meldt mig ud af fitness – med to små børn og fuldtidsjob er det svært at nå fx holdtræning. Det er vigtigt at træningen er fleksibel. Så nu står den på løb hveranden dag og 10 min styrketræning og stræk hver dag. Her har jeg manglet lidt ny inspiration. Kom endelig med mere af samme skuffe 🙂

   • Julie Bruun
   • 7. januar 2016
   Svar

   Ej hvor fedt du kan bruge det 🙂 Det kan være der kommer mere så 😉

 2. Pingback: +120 Danske Fitness Blogs - samlet ét sted!

 3. Pingback: (Hjemme)træning efter en fødsel, hvordan kommer man i gang? - Julie Bruun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares