Spidskålssalat med frisk dild

spidskål-2

Spidskålssalat, uhm… Denne her variation af en spidskålssalat er min favorit. Mest fordi den bare smager rigtig godt, men også fordi den er super nem og simpelt. Der skal ikke bruges særlig mange ting, oftest har jeg det meste liggende og skal derfor kun lige købe en potte frisk dild med mig hjem. 4 ingredienser, lidt nødder og en dressing, det kan de fleste vist overskue :o)

Den er både sprød, sød, fedt og salt – derfor får den flueben i min hvad-skal-en-salat-kunne-liste. Desuden er spidskålssalaten et hit, fordi den passer til nærmest alt.

Jeg spurgte min mor en dag, om hun havde en idé til en super simpel grøn salat, som kunne serveres til en steak, kartofler og sauce en lørdag aften. Hun foreslog spidskål, dild og dressing. Ekstrem simpelt! Jeg svarede hende at jeg kunne ikke lide dild, så den gik ikke. Hun fik mig alligevel overtalt til at give den et forsøg og hvor godt. Jeg har tænkt dild som tørret (ikke lige mig) men frisk, ja det er jo noget helt andet. Så giv den et forsøg hvis du tænker som jeg gjorde. Jeg tilføjede lige lidt sprødt (æble og mandler), lidt fedt (avocado) og lidt salt (soyaen mandlerne vendes i). Resultatet blev intet mindre en perfekt.

Opskriften rækker til 2-3 personer som tilbehør til aftensmaden

 

Spidskålssalat med frisk dild

 

 • 1/2 spidskål
 • 1 lille håndfuld frisk dild
 • 1 avocado
 • 1 æble
 • evt. fetaost
 • en lille håndfuld mandler + 2 spsk soya

 

Dressing

 • 2 spsk olie
 • et drys salt og peber
 • 1 lille tsk honning
 • 1/2 tsk sennep
 • 1 tsk citron-balsamico (evt. almindelig balsamico)

 

 1. Kom mandlerne i en ovn og giv dem 5-10 minutter ved 175 grader
 2. Tag pladen ud, hæld soya over og vend dem her i. Træk nu mandlerne væk fra væsken så de kan tørre. Hak dem i ønsket størrelse
 3. Snit spidskålet fint og kom det i en skål
 4. Hak dild, avocdo og æble og kom ved
 5. Rør dressingen sammen og vend salaten heri
 6. Top med de hakkede nødder

 

spidskål2-2

spids-2

velb

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  Hej Julie, super lækker og inspirerende side du har. Jeg vil fortsat følge dine opskrifter flittigt. Tag gerne et kig forbi min blog. Der er eksempelvis inspiration til en let og lækker hvidkålssalat, som er lidt i tråd med denne. God dag 🙂 /Cathrine

   • Julie Bruun
   • 27. oktober 2015
   Svar

   Mange tak skal du have. Jeg tjekker lige din ud 🙂

 2. Pingback: Laks med soltørret tomat- og persilletapenade – Julie Bruun

 3. Pingback: Ugens madplan: gullashsuppe, bahn mi sandwich og mulligatawny - Julie Bruun

  • Mette Fallesen
  • 31. maj 2018
  Svar

  Hej. Bruger du en bestemt sennep? Ved ikke noget om sennep?

   • Julie
   • 2. juni 2018
   Svar

   Jeg bruger næsten altid den mildeste fra De 5 Gaarde, den hedder Christiane Sennep. Men bare du ikke bruger en alt for stærk én, så tror jeg det er fint 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5 shares