Citronkage med marcipan og hvid chokolade - Julie Bruun

Citronkage med marcipan og hvid chokolade

Sjældent har jeg fået så mange forspørgsler på en opskrift, som jeg fik på denne forleden. Jeg lagde nemlig et billede af den på Instagram, og nu skal I nok få den, den er virkelig også møghamrende lækker. Den er måske knap så sund, men altså lad os lige slå en ting fast her, jeg spiser også den slags (alt for meget af det faktisk.) Jeg er på ingen måde fanatisk og jeg ELSKER “rigtige” kager. Derfor kommer der også lidt af den slags forbi stedet her i ny og næ. Jeg sørger for at spise rigtig mange grøntsager, bælgfrugter, nødder, og den slags til hovedmåltiderne, men jeg får altså også ret så mange boller med smør og kage til kaffen ;o) Det handler vel lidt om det dersens balance.

Kagen her giver 12 stykker.

 

Citronkage med marcipan

 • 4 æg
 • 100 g marcipan
 • 3 spsk. sukker eller honning
 • 120 g smør
 • 160 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. blå birkes
 • 1 økologisk citron
 • 100 g hvid chokolade
 • desuden glasur til toppen (flormelis + citronskal og saft)

 

 1. Pisk æg, marcipan, smør og sukker sammen
 2. Kom mel, bagepulver og birkes i dejen og pisk lidt igen
 3. Riv skallen fra citronen i og pres også saften med
 4. Hak den hvide chokolade og kom den i, vend det hele rundt.
 5. Kom dejen i en form (jeg brugte et ildfast fad på 20*25 cm beklædt med bagepapir)
 6. Bag ved 180 g i 20-25 minutter
 7. Når kagen kommer ud af ovnen, prikkes der huller med en gaffel og glasuren kommes på. Jo flere huller, jo bedre for så kan citronensmagen rigtig trænge ned i kagen

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

509 shares