Verdens bedste dadelkugler med digestivekiks - Julie Bruun

Verdens bedste dadelkugler med digestivekiks

dadelkuglerdadelkugler

Dadelkugler, mega fedtede, kompakte, gerne iskolde og helst vendt i en ristet kokos. De her dadelkugler er faktisk de bedste jeg nogensinde har lavet. De er sådan helt vanvittigt gode både i smag og konsistens, og hver gang jeg har forsøgt at lave en portion, er de væk samme dag. Jeg lavede dem oprindeligt bare på slum ud fra de rester vi nu havde i skabene. Jeg har nemlig altid en lille snack med når vi kører sidste time på mine træningsforløb, og sidste time lå lige midt i de påskedage hvor alt bare havde lukket. Så måtte bare bikse noget sammen ud fra mine skabes indhold – men det er vel også sådan det faktisk ender aller bedst tit. Så da jeg ikke fik målt og skrevet ned første gang, måtte de jo genskabes og nu har jeg opskriften klar til jer :o)

Lad jer ikke skræmme af ordet “dadelkugler” for de her er altså ikke lige så kedelige som dadelkugler kan være. Jeg har smagte mange dadelkugler som ikke smager af en fis – måske bare af dadler og kakao, sådan lidt for rå og neutralt i smagen. Men de her (jovist, måske er de så også knap så sunde – men jeg siger jer smagen er god) de er nemlig med kiks i, som gør dem både fedtede, salte og næsten også lidt sprøde i det. Desuden har jeg brugt en god sjat romessens, så de får denne her lækre romkuglesmag. Jeg håber virkelig I har lyst til at prøve opskriften af

Den rækker til 17 kugler på denne størrelse, næste gang jeg laver dobbeltportion og opbevarer dem i fryseren – så kan man hurtigt lige snuppe et par stykker op.

Håber I har lyst til at lave dem og er lige så vilde med dem som jeg.

 

Verdens bedste dadelkugler

 

 • 70 g mandler
 • 5 digestive kiks (jeg brugte dem med fuldkorn)
 • ca. 15 bløde dadler
 • 1/3 tsk. salt
 • 2 spsk. bagekakao
 • 1 spsk. kokosolie og 2 spsk. smør (eller bare 3 spsk. af den ene)
 • 2 tsk. romessens (der er ret stor forskel på hvor kraftige de er i smag, så prøv dig frem)
 • en god håndfuld kokos til at rulle i

 

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og smid mandlerne ind i 10 minutters tid, så de lige får lidt sprødhed og ekstra nøddesmag
 2. Kom dem i en blender, minihakker eller foodprocesser sammen med kiksene og blend til mel
 3. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem ved sammen med resterende ingredienser, blend igen
 4. Rul dem ud til kugler
 5. Rist kokos på en pande, så det får en skøn duft
 6. Rul kuglerne her i og stil dem på køl til I ikke længere kan vente

dadelkugler

Andre lignende opskrifter

Hvis du også elsker dadelkugler eller trøfler, så har jeg et par opskrifter mere. F.eks. de her med romkugler med sorte bønner (en lidt sundereopskrift, men de blev nu heller ikke værst). Eller de her klassiske chokoladetrøfler vendt i hakket pistacie

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  De lyder lækre! Jeg laver tit dadelkugler med peanuts – de smager af Snickers. Eller med mandler om en smule mandelsessens, så det smager af marcipan. Jeg bruger virkelig dadler til meget 😀

   • Julie
   • 16. april 2018
   Svar

   Mange tak. Ja det er også altid et hit. Helt samme her ;o)

  • Gitte weilkiens
  • 16. april 2018
  Svar

  Og de er virkelig “verdens bedste dadelkugler”!! 🙂

   • Julie
   • 17. april 2018
   Svar

   Mange tak 😀 Dejligt du er enig 😉

  • Christina
  • 14. juni 2018
  Svar

  Hvilken romessens har du brugt?

   • Julie
   • 18. juni 2018
   Svar

   Jeg har brugte fra dr. Oetker. Der er nemlig ret stor forskel på smagen, men denne her synes jeg er ret god. https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/alt-til-bagning/bageingredienser/ekstrakt-og-aroma/romaroma.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

98 shares