Kosttilskud fra TakeDaily og en opskrift på denne salat - Julie Bruun

Kosttilskud fra TakeDaily og en opskrift på denne salat

 

Jeg tager for tiden disse kosttilskud fra TakeDaily, da jeg især nu hvor jeg er gravid har brug for lidt ekstra vitaminer – men samtidig bare ved at jeg ikke kan få nok igennem min kost. Jeg er egentlig i virkeligheden enormt ringe til at tage kosttilskud. En kombination af at jeg glemmer det, egentlig ikke bryder mig om at proppe mig selv med piller – en sund og varieret kost taler ligesom bare lidt mere til mig. Jeg får måske heller ikke lige altid købt de her kosttilskud, og kan generelt bare ikke altid helt overskue hvad man burde tage, og hvad der kan undværes.

Jeg er stadig rigtig meget på idéen om at spise mig til de sunde vitaminer og mineraler, men nogle gange holder det bare desværre ikke helt i praksis. Noget af det man har svært ved at få via kosten er fiskeolie, da der er langt mest omega 3 i sardiner og andre små fede fisk, – hvilket måske ikke altid er det man hungrer mest. Desuden er langt de fleste fisk man kan købe opdrættet, dvs. de er blevet fodret med korn, soyaprotein og den slags, og har altså ikk svømmet frit rundt i havet og smasket sig i tang og alger (netop den gode omega 3). Så når man i sin gode henseende spiser fisk og forestiller sig hvordan kroppen fyldes op med det her sunde omega 3, så er det desværre langt oftest ikke rigtigt. Det er f.eks. heller ikke helt nemt at få nok jern via sin kost (slet ikke når man nu skal have ekstra, pga. graviditeten). Så skal man i hvert fald spise usansynligt meget sesamfrø, æggehvider, og svinelever.

Psst.. opskriften på salaten kommer nederst i indlægget. 

 

Forvirret over hvilke kosttilskud man så burde tage?

Det er ret generelt at alle har godt af at tage kosttilskud, især fiskeolie og en form for en multivitaminpille som indeholder de her ret almindelige vitaminer, b og c og d-vitamin. Men er du i en eller anden “risikozone” for at skulle have ekstra (gravid, dyrker meget motion, har for lidt blod eller lignende) kan det være lidt forvirrende at læse sig frem til hvad man nu engang har brug for. Derfor kan man tage en test på nettet, der igennem din livsstil anbefaler dig hvilke vitaminer og mineraler du har brug for.

TakeDaily er en hjemmeside som netop har sådan en (gratis) test klar til dig, hvor du svarer på en række livsstilsspørgsmål, de udvælger så vitaminer specielt til dine behov. Pakken tilpasses netop dine behov, vitaminerne er baseret på de bedste ingredienser og der sidder professionelle diætister bag. Pakken indeholder vitaminer til 28 dage og hver 4. uge lander pakken i din postkasse, så du ikke skal tænke over at få dem købt.

Der er ingen binding og abonnemenet kan nemt pauses.

Ved TakeDaily testen bliver man bl.a. spurgt ind til hvilken type kost man spiser, hvor ofte man spiser fisk, hvor meget grønt man får osv. Man bliver spurgt ind til hvor meget lys og frisk luft man får, om man er gravid osv. Og ud kommer et resultatet, f.eks. er mit en multi basic (altså de her vitaminer og mineraler som bidrager til normal muskel og knolgefunktion, en naturlig balance og et godt immunforsvar), så har jeg fået et kosttilskud med, da jeg er gravid og så har jeg fået fiskeolie med.

 

Vil du have en måned gratis?

Ved at bruge koden JULIEBRUUN100 får du nemlig den første måned gratis – koden udløber den 30/1.

 

Nu til opskriften på den salat der!

..Som jo også er proppet med vitaminer og mineraler. Denne her salat minder lidt om en cæsarsalat, og så alligevel slet ikke. Den er med en helt anden dressing, som er både lidt sød, lidt salt og dejlig fyldig i smagen. Jeg har brugt hjertesalat, toppet med stegt kylling og rugbrødscroutonner. Lidt friskhøvlet parmesan havde lige sat prikken over i’et, det skal jeg helt sikkert tilføje næste gang. Måske et lille fed hvidløg i dressingen også ville gøre noget godt. Her er nok til 2 personer.

 

 • 150 g hjertesalat
 • 200 g kyllingebryst + olie, salt og peber
 • 1-2 skiver rugbrød ristet i olie + salt (croutonner)
 • evt. lidt friskhøvlet parmesanost

 

Dressing:

 • 25 g hasselnødder
 • 2 bløde dadler
 • 2 tsk. citronsaft
 • 1/2 dl vand
 • 1/4 olie
 • 1 tsk. æbleeddike
 • lidt salt og peber

 

 1. Start med at skær rugbrødet ud i tern, vend det med lidt olie og salt og bag det i ovnen ved 200 grader i 10 minutters tid.
 2. Kom også hasselnødderne i ovnen og giv dem samme tid
 3. Fjern skallen fra nødderne og kom dem op i en blender – kør til mel
 4. Fjern stenene fra dadlerne og kom disse i blenderen sammen med citronsaft, vand, olie og eddike. Smag til med salt og peber
 5. Skyl salaten og hak den groft, kom det i en skål og vend den med den mængde dressing du ønsker
 6. Steg kyllingebryst i lidt olie, drys med salt og peber og skær det i skiver
 7. Anret salaten med kylling, croutonnerne og evt. lidt parmesan på toppen.

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Melissa Paust
  • 31. januar 2018
  Svar

  Hvorfor er det ikke hele januar den gælder? 🙁

  • Melissa Paust
  • 31. januar 2018
  Svar

  Hvorfor er det dog ikke hele januar koden virker? 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 share