Blomkålspizza med kylling og parmaskinke - Julie Bruun

Blomkålspizza med kylling og parmaskinke

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza er en virkelig glimrende idé, hvis man gerne vil have en lidt sundere spise – men hvor du alligevel får noget hen af en klassisk pizza. Jeg lavede rigtig mange mini blomkålspizzaer for nogle år siden, og så er det lidt som om jeg siden har glemt den fantastiske spise. Jeg har i hvert fald ikke fået dem lavet i lang tid, og det er jo virkelig en skam, for de er så lækre og så nemme at bikse sammen. Se f.eks. en opskrift på blomkålspizza med jordskokker og pesto her.

Jeg faldt over en gammel opskrift på min egen blog, og besluttede mig for at nu skulle jeg dæleme til at spise flere blomkålspizzaer, for det er altså en måde at snyde sig selv til at tro man får vaske ægte junkfood, men faktisk smasker sig i en masse grøntsager.

Jeg foretrækker at komme lidt mel eller havregryn i bundene, det er oprindelig ikke meningen med blomkålspizzaer, men jeg synes bare de bliver så bløde og slatne helt uden mel. Så jeg vælger altid at komme lidt i, da det bevarer denne her sprøde bund. Du kan lave det til en stor pizza, men på denne måde (med en masse små) bliver kanten sprød omkring hver enkelt pizza.

Her er nok til 9 styks.

 

Blomkålspizza med kylling

 

Bunde: 

 • 300 g blomkål
 • 1/2 tsk. salt og et lille skud peber
 • 1 tsk. oregano
 • 1/2 tsk. timian
 • 2 æg
 • 100 g grahamsmel
 • 25 g. parmesanost

 

Fyld:

 • tomatpuré
 • parmesanost
 • peberfrugt
 • løg (jeg brugte rødløg)
 • kyllingebryst, skåret i helt små tern
 • parmaskinke
 • cherrytomater
 • tørret oregano

 

Fremgangsmåde

 

 1. Start med at lave bundene, tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom alle ingredienserne til bundene i en blender eller foodprocessor og kør det rundt til en samlet masse
 3. Smør massen ud til 9 små bunde og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter – imens de bager, kan du forberede fyldet
 4. Smør tomatpuré på bundene, kom lidt parmesanost på, kom ellers resten af fyldet på i den mængde du ønsker (jeg kom blot kylling og skinke på råt – det bages igen)
 5. Giv dem yderligt 10 minutter i ovnen (ind til kyllingen er stegt helt færdigt)

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Tina KH
  • 28. november 2017
  Svar

  Små delikate bidder:-)
  Jeg ville nok også komme lidt mel eller havregryn i for at binde dem lidt sammen.
  God dag ønskes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 shares