Broccolisalat med soyamandler og krydret dressing - Julie Bruun

Broccolisalat med soyamandler og krydret dressing

broccolisalat

broccolisalat

Det gik op for mig for nyligt at jeg slet ikke har nogle broccolisalater på min blog, til trods for at den klassiske broccolisalat er en af mine absolutte favoritsalater. Det er jo helt galt, så sådan en må jeg også snart få herind. Men lige i denne omgang har jeg lavet en opskrift på en broccolisalat vendt i en krydret oliedressing i stedet.

Salaten her er helt simpel, med rå broccoli, appelsin, feta, granatæble og nogle saltede bagte mandler. Olien er med masser af varme krydderier, så som kanel, spidskommen og koriander.

Jeg har før delt et indlæg om mine tanker og retningslinjer, når jeg forsøger at skabe den perfekte afbalancerede salat (det indlæg kan i læse her). Men jeg forsøger altid at tænke de forskellige smage og teksturer ind i mine salater, så de har noget sødt, noget salt, noget frisk, fedme, sprødhed osv. og denne salat er heller ingen undtagelse.

Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften, den er i hvert fald en super hurtig at bikse sammen, uden for mange ingredienser. Den mætter også rigtig godt, så velbekomme :o)

Her er nok til 3-4 personer

 

Broccolisalat med granatæble, soyamandler og krydret dressing

 

 • 1/2 broccoli
 • 1/2 granatæble
 • 1 appelsin
 • 1/2 rødløg
 • 100 g fetaost /salatost
 • 100 g mandler + 2 spsk. soya

 

Dressing: 

 • 1/2 dl olie
 • 1/2 tsk. salt og lidt peber
 • 1 tsk. honning
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. kanel
 • 1/2. tsk. spidskommen
 • 1/2. tsk. koriander
 • 1/2. tsk.gurkemeje

 

 1. Snit dine grøntsager i ønsket størrelse og kom det i en skål
 2. Bag mandlerne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter
 3. Tag dem ud og vend dem i soya, fjern dem fra væsken og lad dem tørre
 4. Bland ingredienserne sammen til olien
 5. Vend salaten i olien og top med de hakkede soyamandler

broccolisalat

broccolisalat

Hvis du mangler en idé til hvad man kunne servere til denne broccolisalat, så kunne disse falafler eller disse tyrkiske oksekugler måske være noget? :o)

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

33 shares