Den bedste sunde chokoladekage jeg nogensinde har bagt - Julie Bruun

Den bedste sunde chokoladekage jeg nogensinde har bagt

Denne her chokoladekage bagte jeg for et par uger siden, da jeg fik en veninde på besøg til eftermiddagskaffe. Egentlig havde jeg ikke de vildeste ambitioner, jeg ville blot bage en sundere chokoladekage. Så jeg fandt dadler, mandler og mørk chokolade frem. Selve toppen er inspireret af Stinnas chokoladetærte, som jeg synes så virkelig lækker ud.

Kagen blev intet mindre end fantastisk, den bedste chokoladekage jeg nogensinde har bagt (i hvert fald af de sundere slags). Jeg nåede slet ikke at tage billeder den dag min veninde kom, men heldigvis havde jeg skrevet opskriften ned.

Så da jeg havde muligheden igen, blev den atter bikset sammen. For denne her kage, den må jeg simpelthen dele med jer.
Den er så nem og simpel, og alligevel så intens og lækker i både smag og konsistens. Den der kokostop er altså også bare toppen, og jeg kan mærke det her er en chokoladekage jeg kommer til at bage igen og igen ;o)

Opskriften rækker til de her 12 stykker. Jeg håber I har lyst til at give den et forsøg.

 

Verdens bedste sundere chokoladekage

 

Kagen:

 • 200 g bløde dadler
 • 150 g mandler
 • 1/3 tsk. salt
 • 2,5 spsk. kakao
 • 2 spsk. agavesirup
 • 1 stor spsk. kokosolie
 • 3-5 æg (du kan sagtens nøjes med 3, men 5 får dejen til at række lidt længere) ;o)
 • 40 g mørk chokolade

 

Toppen:

 • den fede del af en dåse kokosmælk (dem på 400 ml)
 • 1 spsk. agavesirup
 • 60 g mørk chokolade

 

Evt. friske bær og mandler som pynt 

 

Fremgangsmåde

 

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med mandler, salt, kakao, sirup, kokosolie og æg – blend det hele godt rundt. Jeg bruger altid denne her foodprocesser, som er min klare favorit (den kan klare alt) – hvis din ikke kan klare helt så meget, vil jeg anbefale at blende mandler først og derefter tilsætte de mere våde ting til blenderen.
 3. Hak chokoladen groft og kom det i dejen, rør rundt
 4. Beklæd en springform med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 20*20 cm) og kom dejen her i
 5. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, hold øje så den ikke får for meget, – det skal være sådan at dejen ikke hænger fast på en gaffel længere, når du stikker i den.
 6. Imens kagen er i ovnen, kan du lave din topping ved at komme den fede del af en dåse kokosmælk i en gryde sammen med chokolade og sirup
 7. Rør godt rundt ved middel varme, ind til chokoladen smelter
 8. Tag gryden af varmen og kom det over kagen, når den er kølet lidt af
 9. Når kagen ikke længere er varm, kommes den i køleskabet. Efter 1-2 timer sætter toppen sig og kagen er nu spiseklar (om ikke endnu bedre dagen efter)
 10. Jeg toppede kagen med friske bær og mandler

print

Print Friendly, PDF & Email
Tags:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

 1. Svar

  Øj, den er hermed på listen over kager, jeg skal prøve! Lyder intet mindre end fantastisk lækkert

 2. Svar

  Den bliver jeg nødt til at prøve!! 😀

  • Mie
  • 15. oktober 2017
  Svar

  Wauw, den ser lækker ud! Har du et alternativ til agavesirup, jeg kan prøve at lave kagen med? 🙂

   • Julie
   • 18. oktober 2017
   Svar

   Du kan evt. bruge honning i stedet? 🙂 Eller kokospalmesukker eller sukrin gold.. 🙂

  • Anonym
  • 16. oktober 2017
  Svar

  Tusind tak! Glæder mig. Kh.

  • Sophie
  • 17. oktober 2017
  Svar

  Er i gang med at bage denne lækre chokoladekage nu. Kan det passe at toppen er ret tynd inden den kommes på kagen? Bliver den tyk i køleskabet?

   • Julie
   • 18. oktober 2017
   Svar

   Hej Sophie. Ja den var ret tynd, og den satte sig også en smule i køleskabet ja 🙂 Det ville være fint hvis din form stopper glasuren i at falde af (hvis det giver mening?) 😉 Så den ligesom er tvunget til at blive oven på kagen, så kan den sætte sig 🙂

 3. Pingback: Ugens madplan: bagt laks, pizza, green curry og pasta med spicy tomatsauce og chorizo - Julie Bruun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

198 shares