Fersken caprese - Julie Bruun

Fersken caprese

DSC01269

DSC01283

Denne her salat så jeg på Instagram hos en pige som hedder Christel, salat er måske så meget sagt. Det er jo egentlig bare ferskner, mozzerella og lidt basilikumsblade, hvor det hele så er toppet med balsamicoglaze og evt. drysset med lidt frø af en art (jeg brugte lidt sorte sesam). Men jeg synes bare det så så fint ud, og forestillede mig at kombinationen af det søde og friske var perfekt til den mere fede mozzerella. Så jeg måtte lige selv forsøge mig med den! Men tak for inspiration til Christel ;o)

Ift. glazen, kan man lave den selv ved at koge balsamico ind sammen med lidt sødende ind til den er reduceret og blevet mere tyk i konsistensen. Jeg brugte en glaze fra Nicolas Vahe.

Salaten er overdrevet nem, den er sød og frisk, og så pynter den et sommerbord rigtig fint.

Jeg brugte 5 ferskner og fik fadet her fyldt.

 

Fersken caprese

 

  • 5 ferskner
  • 1 mozzeralla kugle
  • en håndfuld basilikumsblade
  • ca. 2 spsk. balsamico glaze
  • evt. frø eller nødder som drys

 

  1. Skær fersknerne ud i tynde både
  2. Skær mozzerellaen ud i tynde skiver
  3. Anret de 2 ting sammen med basilikumsbladene
  4. Kom lidt glaze over og drys med f.eks. sesam

DSC01262

Mangler du idéer til lignende tilbehør, kan du finde lidt inspiration lige her! F.eks. disse mashed sweet potatoes: 

swe

velb

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

3 shares