Glutenfri mazarinkage med masser af citronskal og polenta - Julie Bruun

Glutenfri mazarinkage med masser af citronskal og polenta

DSC08066

DSC08057

DSC08104

Jeg har for et par uger siden fået denne vanvittigt smukke bog ind af døren. Fabelagtige Fristelser, en bog fuld af lækre sundere søde sager. Forfatteren bag den, er den seje kvinde Emma Martiny, som står bag bloggen her.

Emma har også hjupet os igennem vores bog, og det er faktisk hende som gjorde det hele muligt, da hun koblede os sammen med vores forlag. Bogen her er fra samme forlag; Fadl.

Fabelagtige fristelser er simpelthen så fin, og jeg kunne knap vælge hvilken opskrift jeg har lyst til at dele med jer. Valget er dog faldet på denne skønne citron-polenta kage, som smager SÅ godt. Den er rigtig sød, men samtidig meget syrlig. Den er utrolig svampet i konsistensen, men også med en knasende konsistens pga. polentaen. Jeg har brugt 1 citron mere end opskriften siger, simpelthen bare fordi jeg elsker smagen. Jeg vil lige tilføje en kommentar til opskriften, jeg bagte den i 30 minutter som Emma skriver, men ovne kan være meget forskellige. Min kage var i hvert fald ikke færdig, så jeg gav den næsten 10 minutter ekstra. Det kan også være et spørgsmål om at Emmas form er større end min, og kagen derfor er lavere og ikke skal have så lang tid. I hvert fald, – hold øje, prik i kagen og vurder om den skal have lidt ekstra ;o)

Kagen gav 8 stykker.

 

Mazarinkage med citronskal og polenta

 

 • 200 g mandelmel / mandler (hvis du burger mandler, skal de lige blendes til mel inden brug)
 • 100 g polenta
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g smør
 • 1 dl honning
 • skal af 2 citroner (Emma brugte 1)
 • 3 æg

 

 1. Tænd ovnen på 175 grader
 2. Bland mandelmel, polenta og bagepulver i en skål
 3. Kom smør, honning og citronskal i en kasserolle ved lav varme og rør det sammen, ind til smørret smelter.
 4. Hæld kasserollens indhold over i melblandingen og rør det sammen
 5. Pisk æggene i skålen et a gangen med en elpisker, så du får en luftig dej
 6. Hæld kagedejen i en springform beklædt med bagepapir, eller smurt med lidt smør
 7. Kom kagen i ovnen og bag den omkring 30 minutter (min fik næsten 40 minutter), til at der ikke hænger dej på, hvis du stikker i kagen

 

Emma har valgt at lave en citronglace til kagen, det har jeg ikke. Jeg synes nemlig kagen er meget sød i forvejen, og ville derfor ikke tilføje ekstra sødme. Så frem for at komme mere citron på toppen, har jeg valgt at bruge de 2 citroner (skallen herfra) i dejen i stedet. Jeg toppede kagen med lidt flourmelis til pynt og kokos. Uhmm…

DSC08096

DSC08106

Konkurrence: Ikke nok med at jeg må dele opskriften med jer, må jeg få lov at forære et eksemplar til en af jer søde læsere. Konkurrencen løber afsted ovre på min Instagram, så skynd jer derover og vær med ;o)

velbekomme

print

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Ida
  • 2. maj 2017
  Svar

  Kan man bruge noget andet end polenta?

  Mvh
  Ida

   • Julie
   • 3. maj 2017
   Svar

   Hej Ida. Jeg tænker helt sikkert du kan bruge f.eks. blendede havregryn, eller noget glutenfrit mel. Det giver bare ikke helt den samme knasende konsistens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 share