Mørbradgryde med et twist - Julie Bruun

Mørbradgryde med et twist

mørbradgryde

mørbradgryde

Fredag, weekend, ej hvor lækkert var? Og så er det endda min fødselsdag idag. Dog fejrede vi det lidt igår med familie og lækkert mad. Men det betyder vel ikke, at vi ikke skal hygge igen i aften. Bare med knap så mange gæster. Vi skal dog stadig have god mad, det skal man vel altid en fredag aften ikke? ;o)

Måske kunne denne ret være en idé til en fredag aften. Jeg er ret vild med en krydret, varm gryderet her i den koldere årstid. Når det er mørkt uden for, og man næsten kan høre vinden blæse mod vinduerne, så er en ret som denne her da ret passende

Mørbradgryde er lidt en klassiker, men jeg har givet denne ret et lille twist. Et sundhedstwist om man vil. Hvis du har en kærlighed og noget nostalgisk bundet med retten, så skal den selvfølgelig ikke laves om. Så skal den bare spises fuldstændig som mormor lavede den med piskefløde og cocktailpølser. Men hvis du har mod på at prøve en lidt anderledes version, kan jeg anbefale denne. Jeg har skiftet pølserne ud med en krydret chorizopølse, bacon ud med parmaskinke og fløden ud med en lidt mindre fed én. Desuden er der godt med grønt her i, og det hele er serveret med grove ris og friske krydderurter.

Jeg håber I kan lide retten, den passer nok til 4 personer. God fornøjelse med den..

 

Mørbradgryde med et twist

 

 • En svinemørbrad (min vejede 600 g)
 • 1 stor spsk salt
 • 1 stor spsk (med top) paprika
 • 3 spsk olie til stegning
 • 75 g chorizopølse (en håndfuld, når det er skåret i stykker)
 • 80 g. parmaskinke (en lille pakke) – kan undlades, hvis du også bruger pølse
 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 2 gulerødder
 • 1 lille bakke champignon (150 g)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 stor spsk tomatpuré
 • 4 dl madlavningsfløde

 

Tilbehør og toppings:

 • 4 dl grove ris
 • friske tomater og frisk timian

 

 

 1. Kog risene efter anvisning, hvis du vælger grove ris skal de have omkring 30 minutters tid
 2. Fjern det værste fedt fra din mørbrad og skær den i skiver
 3. Kom olie på en pande og svits kødet her i sammen med salt og paprika, vend det rundt til det er brunet af og tag det op igen og læg det på en tallerken
 4. Skær pølsen i små stykker og rist det på panden sammen med parmaskinken til det er sprødt – tag det op og læg det sammen med mørbraden
 5. Hak løg, peberfrugt, gulerødder og champignon og rist det af på panden, måske i lidt mere olie – til det er blødt og mørt
 6. Kom nu kødet tilbage til grøntsagerne og hæld tomatpuré, hakket tomat og fløde ved. Vend godt rundt og smag til med måske lidt mere salt. Lad det simre i et kvarters tid og server med ris, friske tomater og en kvist frisk timian.

mørbradgryde

velb

print
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Ninette
  • 5. november 2016
  Svar

  Øj, hvor lyder det godt! Bliver helt sulten efter dansk mad (er på Filippinerne på femte uge…)! Har fulgt din blog siden i sommers og er jo selvfølgelig nødt til at fortælle dig hvor vild jeg er med den og hvor meget du inspirerer mig til selv at lave mad! Glæder mig helt vildt til at komme hjem og afprøve flere af dine opskrifter som ligger gemt <3 ha en dejlig weekend 🙂 mvh Ninette

   • Julie
   • 7. november 2016
   Svar

   Hej Ninette. Ej hvor er du sød, det er jeg bare så glad for at høre. Sikke en dejlig besked at få. Og hvor lyder det altså lækkert med Filippinerne. Bare det var mig! Nyd det lige lidt ekstra for mig, så laver jeg lidt ekstra dansk mad imens for dig ;o)

    • Ninette
    • 9. november 2016
    Svar

    Det var så lidt – tak for dit søde svar 🙂 Jeg glæder mig til at afprøve dine mange inspirerende opskrifter når jeg engang kommer hjem til mit køkken igen 🙂 ønsker dig en dejlig dag (så dejlig den nu kan blive ovenpå det valgresultat?)
    Mvh Ninette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

12 shares