Thai suppe - den bedste suppe i verden - Julie Bruun

Thai suppe – den bedste suppe i verden

2016-01-18-13.57.56-680x1021

Thai suppe

Voldsom titel jeg har givet denne suppe. Men jeg mener det faktisk, – det er den bedste suppe jeg til dato har smagt. Husker en blåmuslinge suppe jeg engang fik på Kähler spisesalon som var vildt god, og så er jeg også virkelig fan af indonesisk karrysuppe. Men denne lever i hvert fald op til begge, og så er den endda knald sund.

Jeg lavede suppen forleden på en af de der isende kolde dage, det gjorde den ikke ringere. En dejlig varm og lidt spicy suppe får det bedste frem i de kolde vinterdage. Suppen svarer til 4-6 personer, den kan sagtens fryses ned eller blot spises to dage i streg.

Ingredienslisten kan måske virke lidt lang, men egentlig er det bare en masse grønt og kylling, og så har jeg brugt lidt forskelligt til selve suppen. Rød karrypaste kan erstattes af karry, dog er pasten ret lækker spicy. Soya, fiskesauce og kokossukker er helt perfekte som kombination, da der både er lidt af det salte, lidt af det søde og lidt umami, som de fine kalder det ;o) Desuden er hele herligheden kørt op med kokosmælk, for at gøre det cremet. Jeg er bare vild med den, og synes virkelig du skal prøve den..

 

 Thai suppe

 

 • 3 gulerødder (ret store)
 • 1 porre
 • 1 løg (jeg brugte skalotte)
 • 3 store fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • frisk ingefær (jeg brugte en lille rod på ca. 2 cm)
 • en lille dåse bambusskud (120 g – i drænet vægt)
 • 400 g. kyllingefilet
 • 1 bouillonterning + 8 dl vand
 • 2 dåser kokosmælk
 • 4 tsk rød karrypaste (på glas)
 • 4 spsk karry
 • 6 spsk soya
 • 4 spsk fiskesauce
 • 6 spsk kokossukker
 • evt. nudler, hvis du ønsker (vi brugte grove nudler) – det er en stor portion, så man kan godt komme rigeligt med nudler i :o)

 

 1. Du kan snitte alle grønsagerne groft eller fint, det er op til dig hvordan du ønsker din suppe. Jeg kom gulerod, løg, hvidløg og ingefær i en minihakker – så det blev meget fint hakket. Peberfrugt og porre lod jeg være grovere, så der var større stykker i suppen.
 2. Skær (eller klip, jeg bruger altid en saks) kyllingen i små bidder og kom lidt olie i en wok og svits karrypaste og karry af. Vend nu kyllingen heri til det er let brunet af
 3. Læg kyllingen til side og smid lidt mere olie på panden og svits nu alle grønsagerne af. Når de er blevet bløde, kommes kyllingen tilbage i wokken.
 4. Tilføj kokosmælk, soya, fiskesauce, bouillonvand (kogt vand med terningen opløst i) og kokossukker og lad suppen simre i 20 minutters tid – gerne under låg hvis din wok har det
 5. Hvis du gerne vil have nudler i, tilsættes de til sidst og simrer videre yderligt 5 minutter under låg

2016-01-18-13.57.25-680x453

velb

print
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Mor til 3
  • 4. februar 2016
  Svar

  Lyder super lækker. Hvilken kokosmælk bruger du? Jeg troede ikke kokosmælk var spor sundt, men du bruger det ofte i dine thairetter mm :-))). Jeg er ikke heldig med kokosmælk og bruger det derfor aldrig, MEN jeg må altså give det et forsøg mere.
  Så kan du anbefale en god kokosmælk, der tilmed er sund? :-))

   • Julie Bruun
   • 4. februar 2016
   Svar

   Jeg bruger egentlig en ikke light udgave, da jeg synes den er langt mere lækker i både smag og konsistens end light. Men går man op i kalorier, kan man jo ty til den fedtfattige. Der er da en del kalorier i en kokosmælk, men sammenlignet med en piskefløde f.eks. finder jeg kokosmælken sundere 🙂 Det handler selvfølgelig også om måde, så det ikke bruges hver eneste dag og så bør man nok også kigge på hvad man sætter sammen med kokosmælken. Så i og med jeg oftest bruger mange grønsager og magert kylling til – tænker jeg det går an som sundt 😉 Jeg har fundet et link til dig her, som fortæller lidt om kokosmælkens sunde fordele: http://w-da.encolo.com/c-sundhed/13-sundhedsmassige-fordele-af-kokosmalk Vh Julie

   • Vivian
   • 19. april 2017
   Svar

   Hooooold kæææft suppen er lækker!!!!
   Det er absolut ikke en overdrivelse, at det ER verdens bedste suppe!!!! ? woooaaarw det er ikke sidste gang jeg laver den!!!! ???

    • Julie
    • 26. april 2017
    Svar

    Hej Vivian. Ej hvor er det bare en dejlig kommentar. Hvor fantastisk du kan lide den 😀

  • Maja
  • 4. februar 2016
  Svar

  Mhmhm det ser utrolig lækkert ud, suppe er så lækkert om vinteren, denne må jeg prøve 🙂

   • Julie Bruun
   • 4. februar 2016
   Svar

   Håber du kan lide den så 🙂 Ja det er jeg nemlig også ret fan af 😉

   • bjørn rudbeck
   • 22. oktober 2016
   Svar

   ingen grund til at købe light kokosmælk, køb den rigtige og hæld vand i, så har du light kokosmælk til halv pris 🙂

    • Julie
    • 24. oktober 2016
    Svar

    Hej Maja, Jeg er helt enig. Jeg bruger heller ikke selv light. Jeg har brugt helt almindelig cremet (og fed) kokosmælk i denne version ;o)

  • Mor til 3
  • 4. februar 2016
  Svar

  1000 tak for svar:-). Er vild med din blog / tak for skøn inspiration :-))

  Kh
  Tanja

   • Julie Bruun
   • 5. februar 2016
   Svar

   Selv tak 🙂 Mange tak for dine søde ord..

  • Mia
  • 5. februar 2016
  Svar

  Tak for den gode opskrift. Du har vist glemt at skrive hvornår vandet skal i 😉

   • Julie Bruun
   • 8. februar 2016
   Svar

   Åh ja, du har så evigt ret. Mange tak fordi du skrev. Det er tilføjet nu ;o)

  • Louise
  • 6. februar 2016
  Svar

  Fantastisk lækker suppe, den skal da helt sikkert snart laves igen. Jeg undlod dog boullion og de 8 dl vand, skal der virkelig også det i, foruden 2 ds kokosmælk ?
  Tak for en dejlig blog med gode opskrifter!!

   • Julie Bruun
   • 8. februar 2016
   Svar

   Hej Louise, jeg kan godt høre det faktisk lyder af ret meget. Men ja, vi kom så mange nudler i at der lige pludselig var meget lidt væske. Derfor tilføjede jeg en ekstra dåse kokosmælk og de 4 dl vand ekstra. Så bruger man ikke så mange nudler, er det selvfølgelig heller ikke nødvendigt. Så tænker at den sagtens kan skæres ned, som du har gjort, hvis man bruger lidt færre nudler end os 😉 Tak for kommentar. Dejligt du kan bruge mine opskrifter

  • Charlotte
  • 11. februar 2016
  Svar

  Ser så lækkert ud! Kan man mon erstatte kokossukkeret med noget andet, eller evt bare udelade det?

   • Julie Bruun
   • 12. februar 2016
   Svar

   Det giver et lækkert resultat hvids du kommer noget sødt i, da den er ret stærk suppen. Så jeg ville ikke helt undlade det. Men brun farin eller rørsukker måske så? 🙂

  • Stine
  • 27. april 2016
  Svar

  Mmm lækker suppe! Tak for den opskrift og dine mange andre lækre opskrifter! Jeg søger altid på din hjemmeside når jeg mangler aftensmad/kage inspiration 😊 KH Stine

   • Julie Bruun
   • 29. april 2016
   Svar

   Hej Stine. Ihh mange tak skal du have. Ej det er jeg bare super glad for at høre, det gjorde lige min fredag endnu bedre. Rigtig god weekend ti dig.. Kh. Julie

  • Kamilla
  • 5. september 2016
  Svar

  Rigtig lækker suppe! Jeg synes dog den blev for sød til min smag, så næste gang halverer jeg lige mængden af sukker 👍

   • Julie Bruun
   • 6. september 2016
   Svar

   Hej Kamilla. Ok, ja det kan da godt være jeg godt kan lide lidt søde ting;) Jeg har i hvert fald ikke tænkt over at den er for sød. Men så kan man nemlig bare justere efter sin egen smag. Men super skønt du kunne lide den ellers, og at du tænker der bliver en næste gag 😉 Kh. Julie

  • Max
  • 6. september 2016
  Svar

  Troede at “Den bedste suppe i verden” var lidt af en udmelding, men må da indrømme, at den virkelig er god! Jeg har suppleret med en 8-10 limeblade (dem har jeg altid liggende på køl), som jeg synes runder smagen af!

   • Julie Bruun
   • 6. september 2016
   Svar

   Hej Max. Haha, ja det er også en lidt voldsom titel, men synes virkelig det er den bedste jeg længe har smagt 😉 Super fedt du også er fan. Kh Julie

 1. Pingback: Rød karry ret med oksekød – Julie Bruun

 2. Pingback: Indonesisk karrysuppe med rejer – Julie Bruun

  • Camilla
  • 18. november 2016
  Svar

  Jeg har lige smagt din suppeopskrift og EJ HVOR ER DEN FANTASTISK! Hold da op! Den bliver så meget anbefalet, det er helt sikkert 🙂 ?

   • Julie
   • 20. november 2016
   Svar

   Hej Camilla. Ej mange tak. Ihh hvor godt. Det er jeg bare SÅ glad for du synes, og at du har lyst til at sprede den 😉 Mange tak..

  • Anonym
  • 20. januar 2017
  Svar

  Det er så sandelig en lækker suppe 🙂 Jeg har også tilføjet citrongræs som giver en vidunderlig smag til den..men jeg vil også sige, man skal beregne god til at lave retten. Når man er alene om at lave retten går der nemt et par timer med at snitte o.s.v men det er det hele værd!

   • Julie
   • 23. januar 2017
   Svar

   Hej.
   Mange tak, dejligt du kan lide den.
   Ok, et par timer det er også lang tid. Jeg tror jeg bruger en halv time på den 🙂
   Men det kan være du er lidt mere grundig end mig så 😉

  • Anonym
  • 17. februar 2017
  Svar

  Er det store eller små dåser kokus mælk?
  Hvor mange ml?

   • Julie
   • 24. februar 2017
   Svar

   Store dåser. Mener de er 400 ml stykket 🙂

  • Else Marie
  • 24. februar 2017
  Svar

  KOKOSSUKKER – hvad er det – har aldrig hørt om det!

   • Julie
   • 3. marts 2017
   Svar

   Det er bare en form for sukker som er udvundet af kokospalmen. Det smager lidt ala brun farin eller rørsukker. Sådan lidt “brændt” på den gode måde 😉 Det kan købes i stort set alle almindelige super markeder. Jeg er ret vild med det, især til krydrede varme retter, som min thaisuppe her.

  • Regitze
  • 14. marts 2017
  Svar

  Mega lækkert, lavet den her til aften, det var super nemt 🙂 Vil helt klart lave den igen !

   • Julie
   • 16. marts 2017
   Svar

   Hej Regitze.
   Det er jeg bare super glad for at høre.
   Dejligt du kunne lide den 🙂
   Tak. Kh. Julie

  • Laura kjelstrup
  • 22. marts 2017
  Svar

  Hvilken buollionterning er det? Kød eller grøntsag? Eller er det lige meget!?

   • Julie
   • 30. marts 2017
   Svar

   Tjae, jeg bruger faktisk bare lige dem jeg har liggende. Men jeg synes der er mere smag i okse end i grøntsags- bouillon 🙂 Men jeg har også lavet suppen uden selve bouillonterningen, og det fungerer også heeeelt fint 😀

  • Rikke
  • 25. marts 2017
  Svar

  Hej Julie

  Kan man bruge noget andet end rød karrypasta?

   • Julie
   • 30. marts 2017
   Svar

   Hej Rikke.
   Karrypasten er en rimelig “vigtig” ingrediens i suppen, da det er den som giver en stor del af smagen hertil. Jeg har ikke lige prøvet suppen uden, men du kan måske bare bruge almindelig karry og så evt. give den lidt chili også, for at beholde det stærke 🙂

  • Anonym
  • 3. april 2017
  Svar

  Super lækker suppe, har lavet den et par gange. Lidt info, så er palme sukker det samme som kokos sukker, og det er nemmere at få fat i palmesukker, da det kan købes i alle orientalske butikker.

   • Julie
   • 9. april 2017
   Svar

   Hejsa. Mange tak dit tip 🙂 Jeg troede blot der var en form for kokossukker, som netop hed kokos palmesukker 😉

 3. Pingback: Asiatisk vegetarisk suppe - med kokosmælk og lime - Stinna

  • Maria Poder
  • 3. august 2017
  Svar

  Hej Julie
  Jeg elsker din blog og har prøvet rigtig mange af dine opskrifter efterhånden! 😉
  Denne thai suppe elsker jeg også bare og det gør mine børn heldigvis også…
  Jeg synes det ligner, at kokosmælken skiller en smule, når den er kommet i suppen. Har du også prøvet det? Jeg bruger ikke light…
  Uanset laver jeg den helt sikkert igen!
  Tak for din skønne opmuntring til et sundt liv og for dine virkelig dejlige opskrifter – dem nyder min familie og jeg selv godt af 😉

   • Julie
   • 4. august 2017
   Svar

   Hej Maria.
   Hvor dejligt I kan bruge det, det er jeg rigtig glad for 🙂
   Nej det har jeg faktisk ikke rigtig tænk over den gør, hmm.. der kan være lidt forskel på de forskellige kokosmælk. Måske det ikke sker næste gang, hvis du prøver en anden kokosmælk 🙂
   Selv tak i hvert fald. Tak fordi du følger med på siden

  • Betina
  • 9. august 2017
  Svar

  Hej Julie,

  Ville det passe godt med ris ved siden af i stedet for nudler i?

   • Julie
   • 10. august 2017
   Svar

   Hej Betina.
   Det tænker jeg sagtens du kan ja 🙂 Jeg ville nok ikke komme risene i selve suppen, men blot servere dem ved siden af.

  • Dorte
  • 21. august 2017
  Svar

  Ihhh altså hvor er den god.
  Den kan sagtens spises, også i august 🙂

   • Julie
   • 22. august 2017
   Svar

   Hej Dorte, hvor dejligt du kan lide den 🙂 Det er jeg super glad for.

  • Signe
  • 21. september 2017
  Svar

  Denne suppe er røget direkte til tops på vores hitliste. Deler link til højre og venstre. Så lækker!! Tak for den:)

   • Julie
   • 22. september 2017
   Svar

   Hej Signe.
   Ej hvor godt, det er jeg bare SÅ glad for at høre. Dejligt I kan lide den..

  • Linda Sønderup
  • 15. november 2017
  Svar

  Min kollega har lavet suppen og er så vild med den at nu er den spredt til os kolleger 🙂
  Glæder mig til at lave den!

   • Julie
   • 15. november 2017
   Svar

   Hej Linda. Ej hvor godt 🙂 Det er jeg bare glad for at høre..

 4. Pingback: Thaisuppe med bagt laks og ristede kikærter - Julie Bruun

  • Kristina
  • 20. november 2017
  Svar

  Har lavet denne suppe til aften, og det var bestemt ikke sidste gang! Super lækker og nem at lave.
  Fik også indviet min minihakker, og undrer mig nu over at jeg har kunnet undvære sådan en – den er jo genial 🙂

   • Julie
   • 21. november 2017
   Svar

   Haha, ja ikke? Det er jeg bare glad for at høre. Dejligt at minihakkeren lige kan lette og gøre arbejdet i køkkenet langt sjovere 🙂

  • Jette
  • 26. november 2017
  Svar

  Nøøøøj. Jeg har så lige fået mig en ny yndlingssuppr. Kæft den er go.

   • Julie
   • 27. november 2017
   Svar

   Hej Jette. Ihh hvor godt. Mange mange tak. Dejligt du kan bruge opskriften

  • Jette
  • 26. november 2017
  Svar

  Nøøøøj den er go. Jeg har da så lige fået mig en ny yndlings suppe. Kæft den er go.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5.1K shares